Renault Megane: achteruitkabel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 16-8v

hallo

Net van werk wilde ik mijn megane keren op de oprit.
Maar kreeg hem niet in achteruit.
Heb hefmechanisme zat los.
Heb de kap losgehaald en blijkt de kabel van het hefboompje defect te zijn.
Zag nog net paar staaldraadjes eruit steken.
Is dit makkelijk zelf te verhelpen zonder in bezit van een brug?
Of moet ik daarvoor naar garage ?

peerke39

Geplaatst door peerke39 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

fitz (0), 14 jaar geleden

Als dit eenzelfde mechanisme is als bij de R19, kan het kabeltje niet vervangen worden. Bij de R19 moet de hele pookunit vervangen worden en als ik zo kijk naar een pookunit van een megane, dan lijkt het een beetje hetzelfde te zijn.
In het verleden heb ik hetzelfde gehad met een R19. Die pookunit moest er van onderen uitgehaald worden en vervangen worden. Ik moest toen wel even de katalysator loshalen, want die zat in de weg. Op zich een heel simpel klusje, maar zonder brug wel een beetje lastig.
Ik denk dat een nieuwe unit je zo 200 euri kost; ik zou naar de sloop gaan en daar even een scoren. (heb ik destijds bij de R19 ook gedaan, kostte me iets van 15 euri)
Als je mazzel hebt, heeft renault het zo veranderd dat de pookunit er van boven uitkan (wat ik niet verwacht).
Als je geen sloop in de buurt hebt, kun je even kijken op www.onderdelenlijn.nl .... daar staat meestal ook genoeg op "voorraad"

succes ermee iig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.