Renault Megane: knikkerpot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

alleen bij een koude start hoor ik een hard geluid als een knikkerpot van enkele seconden rechts voor in de buurt van de distributie. Verder loopt de motor prima, en starten met warme motor is ook geen enkel probleem.
Heeft iemand enig idee wat dit probleem zou kunnen veroorzaken ?

vrieso

Geplaatst door vrieso , lid sinds 11 jaar geleden

5 Reacties

timo tt PRO, 11 jaar geleden

De nokkenasversteller is stuk , vervangen incl distributie.

vrieso, 11 jaar geleden

Timo bedankt voor je diagnose. Heb je misschien ook documentatie (plaatje) van de nokkenasversteller?
Wil de klus graag zelf klaren maar heb dan wel enige handleiding nodig. Ik heb nog een blok met kromme kleppen staan deze heeft pas 4500 km gelopen en wil daar dan de nokkenas versteller uithalen.
heb ik ook nog sp. ger. nodig/ heb wel blokkeer ger.
Groet ODV

timo tt PRO, 11 jaar geleden

Ik heb er geen documentatie van,maar aan de voorkant van het blok zit een torxbout die moet je eruit draaien en daar gaat een blokkeerpen in om de krukas op tijd te zetten je kunt de krukas niet afstrepen op het tandwiel omdat deze spieloos is en dus los op de as zit als de poeli eraf is.
Als je de nokkenasversteller op je oude blok kunt verdraaien naar links of rechts ten opzichte van de nokkenas met gedemont riem is deze ook stuk. Er staat een merkteken op de versteller die komt tegenover een uitsparring in het klepdeksel.De versteller vastzetten met 100 N/m het afdek dopje gewoon goed handvast. De krukas zet je niet vast met de blokkeerpen ,maar de krukwang valt er tegen aan.

ansenhans, 11 jaar geleden

K4M motor (1.6 16V)
Aan de vliegwielzijde zijn de nokkenas uiteinden bereikbaar door de doppen te verwijderen. Steek een schroevendraaier in het midden erdoor en wip ze eruit (nieuwe doppen nodig dus).
De excentrische sleuven dienen horizontaal aan de onderzijde te staan.
Mocht het BDP punt moeilijk bereikbaar zijn draai dan de bougie van cilinder 1 eruit en check met een lange schroevendraaier of dergelijke.

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

al zou deze spieloos zijn je kunt altijd je vliegwiel aftekenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.