Renault Laguna: Achterwisser

Bouwjaar: 2003

Wie is er bekend met het probleem dat de achterwisser niet helemaal terug in ruststand komt,de wisser staat in ruststand niet horizontaal op het raam,en bij het einde v/d slag ook niet horizontaal.Het is dus net alsof de wissermotor niet de volledige slag kan maken.Het gaat hier om een Grand Tour met uitzetbare achterruit.De wisserarm zelf zit niet vast,deze beweegt soepel.Vast bedankt.

Sander10757

Geplaatst door Sander10757 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ejnn (0), 18 jaar geleden

Bij mij komt hij ook niet horizontaal. Hoek van circa 10 graden aan beide kanten

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

wisser as loopt te zwaar .komt vaker voor. kan brand veroorzaken.

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

De wisserarm loopt niet zwaar,dat had ik er al bij geschreven.
Je ziet inderdaad wel meer Laguna's rijden met hetzelfde euvel,maar het hoort in elk geval niet zo.Ben benieuwd of iemand dit al eerder bij de hand heeft gehad,en hoe het opgelost is.

DirkJ2312 (0), 18 jaar geleden

Ook bij die van ons zo hoop dat iemand met een goed antwoord komt draait ook bij mij niet erg zwaar bij mij is de afwijking 10 a 20 graden aan beide kanten

Dirk

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt de stand van de motor afstellen. Deze moet in zijn geheel ten opzichte van de ruit lager komen te liggen, zodat de slag van de wisser groter word. succes!!

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

De complete motor,of alleen de draaischijf?

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

de complete motor.

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb de motor vandaag gedemonteerd,deze zit met 3 bouten vast,hier is verder niets aan af te stellen.Bedoel jij iets anders,of zie ik iets over het hoofd?Heb je toevallig ook een beschrijving van het afstellen van de motor?

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

ehm, dan heb ik me misschien vergist, sorry. Ik heb ooit een keer dat probleem gehad, en opgelost. Dan moet het mogelijk zijn om de steun die aan de ruit zit en waar de wisser aan vast zit af te stellen. Deze moet dan ten opzichte van de ruit hoger komen. Kijk uit met het gelijmde voetje op de ruit. Als deze los gaat, krijg je hem nooit meer goed vast.

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem is opgelost.

DirkJ2312 (0), 18 jaar geleden

Hoe is het probleem opgelost??
Wil ik ook wel graag weer goed hebben

Groeten Dirk

ciao (0), 17 jaar geleden

Wellicht goed te weten dat de ruitenwisser bij mij alleen de eerste keer nadat de achterruit is geopend niet in de goede stand terug keert. Na de tweede keer hoor je een knak en gaat ie wel terug in horizontale positie.

126 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik dacht dat het bij u wel bekend was het systeem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.