Renault Laguna: katalisator wel of niet

Bouwjaar: 2002

Hoi ik heb pas een uitlaat systeem laten monteren link en recht en ik heb de midendemper eruit gehaalt nou heb ik dus alleen een kat en twee einddempers ik heb op me uitlaat systeem een uitlaatgas regelaar zit net na de kat is het schadelijk voor de motor of de auto als ik een kat vervanger monteer
M.v.g Lazneco

lazneco

Geplaatst door lazneco (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Diesel of Benzine? Welke motor?

lazneco (0), 18 jaar geleden

het is een laguna uit 2002 een 2.0 IDE 16v benzine

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk hier maar eens:

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Katvervanger is een slecht idee.
1e - de auto is van 2002 en voldoet aan de EOBD richtlijnen inclusief een lambdasonde NA de kat. Hierdoor zal de computer merken dat er geen werking van de kat meer is en een foutcode zetten en tevens zal de foucode lamp continue gaan branden. Dat kun je laten zitten maar een andere fout zul je dan nooit meer zien.
2e - problemen bij de APK. Het co-percentage bij verhoogd toerental is maximaal 0.3% voor auto's die in gebruik genomen zijn tot en met 30 juni 2002. Voor auto's die in gebruik genomen zijn vanaf 1 juli 2002 geldt zelfs 0.2% als maximum bij verhoogd toerental en 0.3% bij stationair. Dat lukt niet zonder kat.
3e - wat wil je er mee bereiken. Meer vermogen of koppel? Dat is een fabeltje. Het leeghalen van de kat resulteert niet in meer koppel en geen of bijna geen extra vermogen.

lazneco (0), 18 jaar geleden

ik heb dank zij me uitlaat systeem en een aangepatste luchtfilter systeem totaal 15 pk erbij was eerst 140 pk nu 155 ik dacht als ik een kat vervanger plaats dat ik wat meer vermogen zou hebben en bij de apk plaats ik gewoon weer de oude maar ik wil niet dat er iest overkomt aan me auto dat is belangerijker ik had het wel gedaan met me vorige laguna uit 95 daar ging het wel goed de brandstof verbruik ging bij het zelfde rij gedrag zelfs iets naar beneden maar de laguna die ik nu heb is toch iets duurder om het even te proberen en inderdaar de lambda sonde daar twijfelde ik aan of een een ernstig fout zou geven.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet doen dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.