Renault Laguna: Slippende koppeling

Bouwjaar: 1999

Sinds kort is het net of de koppeling niet geheel vrij komt. Dit probleem treed alleen op als de auto zwaar beladen is of zwaar moet trekken. Bij normale belading hebben we nog geen problemen. Zijn de koppelingsplaten versleten of kan het ook nog iets anders zijn. Kilometerstand is 185000km

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

claesset (0), 18 jaar geleden

Ha, dat riekt een beetje naar een probleem dat ik ook heb. Echter ook pas sinds twee weken. In mijn geval echter is het volgende aan de hand:

Mijn 1.9 dti nov 1999 155.000 km heeft max koppel tussen 2000 en 3000 toeren. Plankgas geven in de vijfde versnelling op de snelweg zorgt voor het "typische" slippende koppeling fenomeen, alleen tussen 2 en 3000 toeren. De motor spint dan op, maar de snelheid blijft achter. Hij pakt wel weer terug na een paar secondes. (ik laat ook meestal gas los).

In de eerste versnelling op de handrem levert geen probleem op, de motor slaat gewoon af. Toch wordt dit probleem steeds erger merk ik, waar eerst alleen de vijfde versnelling moeilijk deed is het nu ook de vierde en de derde.

De platen kunnen niet versleten zijn, die zouden anders makkelijk doorslippen in de eerste versnelling.
Is dit dan de "drukgroep"?
En wat te doen, hele partij vervangen?

cavemania (0), 18 jaar geleden

Dat is er dus ook bij ons aan de hand, alleen gebeurd het bij ons ook in de vierde versnelling en soms ook in de derde. Het gaat bij ons ook een 1.9 dti.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als je de koppeling wilt testen moet je hem in de 5 zetten.
Flink gasgeven en dan op laten komen.
Slaat tie af dan is tie nog goed.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Aanleg druk v.d. drukgroep is niet meer wat hij hoort te zijn en plaat zal met deze km-stand versleten zijn,koppeling set vervangen.

cavemania (0), 18 jaar geleden

Is dit een moeilijke reparatie of kan ik dit zelf ook doen, distributieriem ook al eens zelf vervangen. Zijn er nog speciale dingen waar ik op moet letten tijdens de vervanging van de platen en drukgroep?

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de d-riem zelf kan vervangen kun je ook een koppeling vervangen!De bak is er wat moeilijk af te krijgen(weinig ruimte)
maar voor de rest geen bijzonderheden.

Henk4421 (0), 18 jaar geleden

Ik heb nu hetzelfde probleem met de slippende koppeling (km st. 114000).
Auto staat bij de dealer, als ik wat weet zal ik het je laten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.