Renault Laguna: Plotseling gaat de motor in hoog toeren

Bouwjaar: 2001

Hallo, ik heb een Laguna Grand Tour 16v 1.6 Expression. Het probleem is dat hij zomaar onverwachts hoog in zijn toeren gaat echt tot maximaal. Na de auto afgezet te hebben en opnieuw starten doet hij het weer normaal. Het is niet zo dat hij het alleen doet bij koude motor maar ook tijdens het rijden op de snelweg terwijl de motor al warm was gebeurde het ook. Wel moet ik er nog ff bij vermelden dat de cruisekontrol het ook niet doet zoals het moet. Ik hoop dat er iemand is die mij kan vertellen wat te doen ik ben er al mee bij de renault garage geweest maar die hebben niets gevonden.

MrFreeze

Geplaatst door MrFreeze (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoevaak ga je dit nog vragen?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Loopt ie toevallig op g3?

MrFreeze (0), 18 jaar geleden

Hai, Graalus sorry maar ik dacht de vraag op proffessionals te zetten maar kwam ook weer hier.
En Sytze ja de motor loopt op gas G3

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet het niet zeker, maar kijk eens onder de aansluiting van de radiateurslang op het motorblok. Zie je een beetje corossie en of opgedroogde koelvloeistof? Zo ja, dan is dat de bron van alle ellende. De koelvloeistof loopt de kabelboom in direct onder deze aansluiting, en gaat daar in de kabels corroderen. Maar ga eerst even goed kijken of dit het geval is.

Sytze

MrFreeze (0), 18 jaar geleden

Oke Sytze ik zall morgen middag op de dag is kijken bedankt alvast voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.