Renault Grand Espace: Afslaan Espace 3.0 V6

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6 24

Sinds kort slaat mijn espace af . Hioj loopt prima netjes op 6 poten echter als je afremt om stil te gaan staan valt hij in 10% van de gevallen dood. Dispay wordt rood en einde verhaal. Wat is het probleem? Hoe los ik het op. De renault garage is geen optie die wilde me al eerder belazeren met nijn schuifdak. Kosten zouden 600 euro zijn. Zelf het probleem in 3 minuten verholpen, zat gewoon op de beveiliging. Hoe bedoel je opgelicht, bijna.

Geplaatst door

siebe (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

euh is de vliegwielsensor wel vast misschien net een bak-revisie gehad en dat deze los zit?

Pallab 0
badge

17 jaar

stappenmotor schoonmaken

AS1 185

17 jaar

En die stappenmotor zit?

siebe 0

17 jaar

Ik wist dat je dat ging vragen ;-)
Ik heb een handboek (het enige) waar ook de V6-en in worden beschreven.
Helaas is mijn printer/scanner kaduuk dus ik kan geen plaatje uploaden.

Op zich is het wel voorspelbaar waar de stappenmotor zit. Volg de grote buis van het luchtfilterhuis. Dan kom je bij de gasklep. In de buurt van de gasklep zit de stappenmotor. Ziet er cilindervormig uit.
Maak eerst maar eens de stekker schoon.

AS1 185

17 jaar

ik ga vanavond gelijk kijken, je hoort van me. In iedergeval bedankt tot dusver!

siebe 0

17 jaar

Ga het zaterdag bekijken kom er niet aan toe voor die tijd.

siebe 0

17 jaar

Op de gasklep zit een zwart plat doosje. Deze meet de stand van de gasklep. Controleer ook de stekker daarvan.
Ik denk dat daar ook een schakelaar in zit zodat de rekeneenheid weet dat de stappenmotor geaktiveerd moet worden.
Als die stand niet goed door komt zal je stappenmotor niet worden aangestuurd. Dit is misschien nog wel waarschijnlijker dan dat het aan de stappenmotor zelf ligt.
Als schoonmaken niet helpt zou je eens met een multimeter moeten testen. Als je stilvalt zou je dan gelijk even moeten meten of de schakelaar goed werkt.

AS1 185

17 jaar

Jongens heb de stekkers behandeld met een speciaal goedje , ben benieuwd....kort erna sloeg hij nog af na een minuut staionair draaien. het loopt echt super alleen komt er ergens een signaal die iets dichtzet waardoor hij 'dood' slaat. Venster op het dispaly wordt dan rood. De auto geeft verder aan 'OK' , tja dat is het dus niet. Ik houd u allen op de hoogte. Zover allemaal bedankt.

siebe 0

17 jaar

Weer afgeslagen......nu de bougiekabels checken ......maar ik zie er drie . Waar zijn die andere 3 vestopt en de verdelerkap??

siebe 0

17 jaar

een verdelerkap heb je niet en idd maar 3 bougie kabels, op de voorste 3 cilinders zit een bobine gallerij die rechstreeks op je bougies zitten van hier uit lopen 3 bougie kabels naar de achterste 3 cilinders die daar op de bougie,s zitten

abc 0
badge

17 jaar

als je de stekker van stappenmotor en/of gasklepstandschakelaar lostrekt, wil hij dan lopen? en slaat hij dan nog steeds af?

AS1 185

17 jaar

Ok, bougiekabels vonken niet, dus daar ligt het probleem ook niet..........voordat ik de stappenmotor en/of gasklepstandschakelaar lostrekt wil ik voor de zekerheid wetenof we het over hetzelfde hebben.....is het dat witte stekkertje als je de luchtslang volgt, recht aan de zijkant?...dan weet ik dat we het over hetzelfde hebben. Vandaag deed de auto het perfect, echter vanavon leek het alsof hij niet helemaal soepel was aangeslagen...hikt een keer naa 500 meter, vervolgens sloegjij 800 meter verder af......starten (moeilijk alsof verzopen) in R stand sloeg steeds af...na 5 keer afslaan leek het alsof hij goed was aangeslagen en probleem leek weer even voorbij...............jongens normaal was ik al bij de dealer geweest maar dat vertrouwen is beschaamd zoals eerder verteld. Weet iemand een alernatief adres cq oplossing?

siebe 0

17 jaar

[quote=siebe]Ok, bougiekabels vonken niet, dus daar ligt het probleem ook niet..........voordat ik de stappenmotor en/of gasklepstandschakelaar lostrekt wil ik voor de zekerheid wetenof we het over hetzelfde hebben.....is het dat witte stekkertje als je de luchtslang volgt, recht aan de zijkant?...dan weet ik dat we het over hetzelfde hebben. Vandaag deed de auto het perfect, echter vanavon leek het alsof hij niet helemaal soepel was aangeslagen...hikt een keer naa 500 meter, vervolgens sloegjij 800 meter verder af......starten (moeilijk alsof verzopen) in R stand sloeg steeds af...na 5 keer afslaan leek het alsof hij goed was aangeslagen en probleem leek weer even voorbij...............jongens normaal was ik al bij de dealer geweest maar dat vertrouwen is beschaamd zoals eerder verteld. Weet iemand een alernatief adres cq oplossing?[/quote]
siebe

landelijk zijn er nog meer dealers.... of zijn het in jou ogen allemaal oplichters?

paul,

P. Kelder 0
badge

17 jaar

Vrienden, ik generaliseer niet maar ik ga om 6:15 van huis en ben 19:15 weer thuis...kortom ik heb een probleem om ergens anders naartoe te gaan. In mijn woonplaats is een dealer.......maar ja die valt af naar al mijn ervaringen. De vorige eigenaar ging eerst naar hilversum wat niet voldeed en toen naar amersfoort waar hij nooit meer naartoe wilde............drame toch......heel simple ik zoek een goed en vooral betrouwbaar adres....de enige noodkreet als we er zo niet uitkomen. Snapt u mij....het gaat niet om geld, het gaat om vertrouwen.

siebe 0

17 jaar

Oplossing is koelvloeistof sensor a 20 euro daardoor raakt de kat van slag met alle gevolgen van dien.

siebe 0

17 jaar

Dank voor de terugkoppeling.
Meting laten doen met lopende motor?

AS1 185

17 jaar

Nee, gewoon inpluggen en meten

siebe 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.