Renault Grand Espace: abs lampje geeft service aan bij espace

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6 automaat

Mijn espace kent het bekende probleem, lampje van de AIRBAG (dus niet abs) brandt en daarna service in het display. Nu heb ik onder de stoelen gekeken en zelfs gedemonteerd maar de schakelaars zij er al tussen uit . Wie weet hoe ik dit kan oplossen?

siebe

Geplaatst door siebe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien de wiel sensoren? boven de 7km/p uur rijden om het lampje weer uit te krijgen. of bedoel je airbag lampje?

siebe (0), 17 jaar geleden

Het Is Het Airbag Lampje!

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

okè... kan de doorvoer zijn van het stuurwielairbag of rekeneenheid defect.. denk toch uitlezen anders.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst even laten uitlezen

siebe (0), 17 jaar geleden

Ik ben ermee naar de dealer geweest, STAM, dezelfde garage die de motor van mijn schuifdak wilde vervangen plus een paar steunen am 650 euro. Zelf de beveiligingsknop ingedrukt en hij loopt nu al maanden als een trein. Tijdens dat bezoek zeiden zij dat het onder de stoel zou zitten maar ik heb het gevoel dat ze maar wat doen......ze zeiden hem uitgelezen te hebben. Drama Renault, franse ellende bakken

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien spreken ze wel de waarheid over je storing.
En als je het niet vertrouwd dan moet je langs andere dealer gaan.

siebe (0), 17 jaar geleden

ik snap je reactie sjaak maar als men zegt dat het aan de stekkers onder de rechter voorstoel ligt en ik sloop die stoel eruit en zie dat alle stekkers er al tussenuit zijn door een ander stam garage gedaan dan krijg ik een punhoofd na alle ervaringen die ik al heb. Ze doen maar wat denk ik zo ondertussen......

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat de stekkers er tussenuit gehaald zijn wil niet zeggen dat de verbinding goed is!

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Precies, kom het ook wel tegen dat ze de stekker er tussen uit hebben gehaald, maar de verbinding dan zelf slechter maken dan dat hij was.

siebe (0), 17 jaar geleden

ok, dan moet ik alles loshalen...zit er ook een verbinding onder de bestuurders stoel? ja zeker? Hum, de dealer heeft destijds de klus geklaard...dezelfde die mijn schuifdak voor 650 wilde fixen en ik het zelf in 1 min geklaard heb zonder enige technische achtergrond.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zit ook een stekker onder de linkerstoel

siebe (0), 17 jaar geleden

ja, ik zag het....zit ook al aan elkaar 'geknoopt' met een hoop taper erom heen....verder geen schakelaars die het begeven?

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Met uitlezen van de computer is te zien in welk circuit de storing zit. (l of r, gordelspanner of airbag, enz.) Dat scheelt je misschien een hoop zoekwerk.

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

als de dealer zegt dat het onder de stoel zou zitten zullen ze dat wel uit de computer gehaald hebben, das geen kunst. ga er vanuit dat die info goed is en demonteer nogmaals die stoel. achter bij de leuning zit nog zo'n klein klote stekkertje die vaak over het hoofd gezien wordt. dus niet onder de zitting, maar onderaan de leuning. het is dat doen of het nogmaals bij een dealer onderbrengen of iemand met diagnose apparatuur die dat ook aangeeft.

siebe (0), 17 jaar geleden

Onderaan de leunig, bedoel je de kant van de armleunig die je kunt demonteren? Waar dan precies, sorry maar heb even geen idee...

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

als je onderaan de stoel kijkt waar al die stekkertjes zitten (zaten) en je gaat meer richting leuning, dan zit daar nog een stekker. die stekker loopt naar de zij-airbag. die wordt nogal eens vergeten als men stekkers doorsoldeerd.

siebe (0), 17 jaar geleden

Toppie ga morgen een klusdag invoeren, jullie horen van mij.

siebe (0), 17 jaar geleden

Min espace uit 1999 heeft geen side airbag ben ik achter, meer punten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.