Renault Renault Scénic 1.6 16V Air: Afslaan koude motor bij stationair toerental

Bouwjaar: 2002

Mijn Renault Megane Scénic, bj. April 2002, heeft last van het afslaan van de motor bij stationaire toerentallen. Dit is vooral lastig als je wilt wegrijden vanaf een parkeerplaats met koude motor. Hierdoor met je het gas erophouden om niet telkens de auto te moeten starten. De motor heeft al een cliptest/motor initialise bij de dealer ondergaan, echter dit heeft geheel niets mogen baten.

Ook maakt de auto een schurend geluid bij het optrekken in de eerste versnelling. Wie heeft deze problemen nog meer en weet hier een oplossing voor? De Renault dealer Stam in Barneveld helaas niet.


rijkbroekhuis

Geplaatst door rijkbroekhuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

het afslaan zit in het gasklephuis .het beste is om deze te vernieuwen
wat betreft het geluid bij optrekkken denk ik dat het de koppelingsplaat is .het is iets waar je de koppeling niet voor hoeft te vernieuwen

RPC (0), 18 jaar geleden

Beide klachten met een 1.6-16V ook gehad (auto liep stationair ook onregelmatig): gasklephuis is vernieuwd.

Is het geluid erger naarmate de belasting toeneemt (bijvoorbeeld tegen een drempel optrekken)?
Dan komt het idd uit de drukgroep; ik heb er zeker 40 dkm mee doorgereden (daarna auto ingeruild), dus is wel irritant, maar kwaad kan het niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.