Renault Renault Clio RN Diesel: Afslaan motor

Bouwjaar: 1993

Kan iemand mij vertellen wat er mis is met mijn "sportwagen"?
Het gaat om het volgende probleem: de motor van mijn Clio (diesel) slaat tijdens het rijden zonder aanwijsbare reden af. Dit gebeurt wanneer ik in de 2e of 3e versnelling rijd. Ik merk dat het gaspedaal niet meer reageert; het lijkt of de druk op het pedaal wegvalt. Echter, wanneer ik hem stationair laat lopen dan is er niets aan de hand. Ook niet wanneer ik flink gas geef en hem in een hoger toerental staionair laat lopen. Overigens, wanneer hij tijdens het rijden afslaat dan gaat het accuilampje branden. Ligt het aan mijn accu, of.....?

Jeroen5353

Geplaatst door Jeroen5353 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is normaal dat het acculampje brand na het afslaan van de motor. Waarom de motor afslaat is niet zo makkelijk te zeggen,ik denk dat je eerst een paar dingen moet meten(of je garage). Je moet n.l. weten of er tijdens het afslaan nog spanning op de brandstofafsluitklep staat. Zo nee dan heb je een elektrisch probleem,er kan dan een draad doorgesleten zijn op het motorblok of een draadbreuk aanwezig zijn(draad van de brandstofafsuitklep)
Zoja dan kan de brandstofafsluitklep zelf defekt zijn maar het probleem kan ook in de brandstofaanvoer zitten. Als er lucht in het systeem komt dan kan dit probleem zich ook voor doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.