Renault Megane: Afslaan motor megane coupe

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

Een aantal weken geleden heb ik een Renault Megane Coupe 1.6e gekocht.
Ik loop nu echter al tegen een aantal problemen aan.

Als de auto een nacht of een dag stil heeft gestaan en er wordt mee gereden slaat na een tijdje de motor af.
Dit gebeurd altijd als er net 100 a 200 meter mee gereden is en de motor dus nog koud is. Als de koppeling ingetrapt wordt zakt het toerental gewoon ineens helemaal naar onder totdat de motor dus afslaat. Het starten gaat vervolgens zeer lastig en alleen door tijdens het starten gas te geven en dit dan even vast te houden is hij weer aan de praat te krijgen. Vervolgens kan er de hele dag mee gereden worden zonder problemen.

Ongeveer het zelfde probleem heeft een collega van me gehad met zijn Opel Astra, hier bleek later dat er veel vuil in de carburateur bij de gasklep zat. Iemand een idee of dit bij mij ook het geval kan zijn?

Een ander probleem kreeg ik 2 dagen geleden ineens:
Bij het starten draaide ik de sleutel om, alle lampjes op het dashboard gingen branden. Toen ik de sleutel een slag verder draaide om te starten sloeg alles uit. Mijn eerste reactie was dat de accu leeg was. Na deze gecontroleerd te hebben bleek hij echter nog vol te zijn. Ook zijn het digitale klokje en de kilometerstand gereset en stond de radio uit. Sindsdien start de auto slecht. Als de motor loopt loopt hij echter wel gewoon soepel.

Hier zit ik te denken dat het misschien het start relais kan zijn.

Is er iemand die ervaring heeft met 1 of misschien beide problemen? Graag zou ik even willen weten wat jullie mening is over deze problemen. Ik ben van plan om woensdag met de auto naar de renault garage te gaan, ik ben er bang voor dat dit me veel geld gaat kosten.

vanDoorn

Geplaatst door vanDoorn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hakim14 (0), 16 jaar geleden

controleer de massa wat onder de bout zit van de bevestiging van olie peil stok trek eraan en je zult zien dat hij los komt en dat mag niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.