Renault Clio: afstandbediening

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Wij hebben een tweedehandsclio gekocht, maar de afstandbediening voor de centrale deurvergrendeling werkt niet.
( type infrarood)
Wat kan er mankeren, volgens mij zijn de batterijen nog goed.
De electronische module in de plafondverlichting ziet er wat aangeladen uit ??
Heeft er iemand ervaring wat er zou kunnen mankeren. Ik dacht dat hier normaal heel weinig fouten voorkwamen?

Bedankt

Luc De Bock

Geplaatst door Luc De Bock (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

demiray (0), 14 jaar geleden

Hallo Luc De Bock ,

Ik heb een Twingo uit 1997 . Ik heb paar maanden geleden ook meegemaakt dat de afstandsbediening op sleutel niet meer werkte ; batterij vervangen , accu vervangen ,geprobeerd om opnieuw inteleren... niet geholpen . Dealer nagekeken ; volgens hun moest een nieuwe sleutel besteld worden , en misschien ook een nieuwe printplaat ( in plafondverlichting ) .
Ik heb een tijdje de auto met noodcode gebruikt ( te vragen bij Renault dealer ) . Bij mij auto zit ook startonderbreker .

Het probleem was dat de printplaat ( electronische module ) en de donkere glazen kap van plafondverlichting van binnen erg vervuild was . Ik heb ze zuivergemaakt met een zachte borstel , en bevoor ik de kap erop heb gezet ; de sleutel opnieuw ingelerd .
Inleren van sleutel ;
-Je geeft eerst de noodcode in ( als die tenminste bij jouw ook van toepassing is )
-Je drukt de knop naast plafondverlichting ( voor centr . deurvergd. ) ingedrukt tot je twee keer klik geluid hoort van centr. deurvergd.
-Dan laat je deze knop los en houd de sleutel dicht bij de electronische module en knopje van sleutel ingedrukt houden tot centrale deurvergrendeling op reageerd .

Ik hoop dat je met deze informatie geholpen werdt

Succes

Luc De Bock (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, maar deze werkwijze lijkt niet te lukken hier.
Ik heb ook geen noodcode;
Zijn er nog suggesties ?

Meten=Weten (0) PRO, 14 jaar geleden

Een infrarood sleutel kun je controleren met je GSM-camera. Deze ziet het infrarood, als je op je sleutel drukt zie je het IR-oog van de sleutel oplichten.
Op deze manier weet je ECHT zeker of je sleutels defect zijn of niet.

Luc De Bock (0), 14 jaar geleden

Beste Meten=Weten,
knap hulpmiddel, je kan werkelijk de IR-led zien oplichten.
Wil dit dan zeggen dat de ontvanger defect is ?

Wat ik ook opmerk is dat ik met een andere IR-sleutel van een Renault de led steeds zie pinken, geeft steeds pulsen. ( Deze sleutel werkt wel op een andere auto)
Maar de auto die niet werkt, daar licht de IR-led slechts 1 keer op. Is dit normaal of moet ook hier een pulsentrein komen.
Als de sleutel in orde is, is de ontvanger ook na te meten, of is dit sowieso vervangen.
Ik moet wel zeggen dat de print van de ontvanger wel vervuild is.
Bedankt.

Meten=Weten (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Luc, ik weet niet zeker hoe dat zit met die pulsen, of dat inderdaad geldt voor alle IR-sleutels. Maar als de print vervuild is zou ik toch met de ontvanger beginnen (is ook het goedkoopste). De vervuiling van de print,meestal witte aanslag, komt waarschijnlijk van een geringe waterlekkage langs je radio antenne aansluiting in het dak. Als ik het me goed herinner zit dat recht boven die ontvanger in het dakconsole.
Succes! Met vriendelijke groeten Meten=Weten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.