Renault Laguna: afstandbedinging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18.16v

hallo allemaal ik heb een probleem met mijn afstandbedinging,de eene keer werkt hij wel en de ander keer moet ik 20 keer drukken.heb de sleutel laten maken was druk knopje kapot maar doet het nog niet woe het hoort,dan wel en dan meerderen keren drukken,wie kan mijn verder helpen,ik hoor het wel gr, john

john123

Geplaatst door john123 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (230), 11 jaar geleden

Jij hebt nog een infrarood afstandsbediening.
Je moet eens door de fotocamera-functie van een mobiele telefoon naar je afstandsbediening kijken als je die indrukt:
- als je op de voorkant van de afstandsbediening een lampje zie knipperen, werkt de sleutel.
- als je drukt en het lampje knippert soms niet, is iets in je sleutel kapot. Die kan je laten repareren. (Je hoort trouwens twéé sleutels te hebben!)
- als het lampje altijd knippert als je de afstandsbediening gebruikt, maar de auto reageert niet, zit het probleem waarschijnlijk in het ontvanger printje.
Het ontvanger printje raakt vaak va nslag door lekwater van de dakantenne, die daar net boven zit.

Het ontvanger printje zit boven de lampjes in het plafond. Je kunt dat zelf eenvoudig controleren:
- wip voorzichtig het hele plafondverlichtings-armatuurtje los en trek het naar beneden.
- je ziet nu het printje zitten en je kan dat losmaken. Kijk eerst of het printje waterschade heeft. Als dat zo is, schroef je de antenne aansluiting die daarboven in het dak zit los en zorg je dat dat allemaal weer waterdicht wordt (evt. door schoonmaken/ kitten / een nieuwe antenne te plaatsen, naar gelang wat nodig is).
- maak het printje schoon, want het is niet defect.
- spuit de stekker voordat die terug gaat op de print in met een beetje contactspray (veeg de resten weg!)en monteer alles terug.
Het zal nu weer werken.

john123 (0), 11 jaar geleden

hoi hein heb geen infrarood maar fm maar ook daar zit het in het dak bij de verlichting,heb alles naar gelopen maar het blijft het zelfde,en ja ik heh 2 afstandbedieningen maar een is leeg vandaar.

Heino4267 (230), 11 jaar geleden

OK, heb me vergist (1999...).
Bij FM heeft je sleutel twee onafhankelijke functies: met behulp van de batterij in de sleutel de deuren ver/ontgrendelen en onafhankelijk van de batterij in de sleutel de startblokkering de-blokkeren m.b.v. een ontvangerring rond je contactslot.
Als je de auto open maakt met de "werkende" sleutel, maar daarna start met de "lege" sleutel, zou de auto moeten starten. In dat geval zou ik met beide sleutels naar de dealer gaan en hen de sleutels laten nakijken (één batterijtje en één defecte sleutel die moet worden vervangen). (Nieuwe sleutels moet je alleen via de dealer bestellen, de rest werkt niet meer.)

Het kan zijn dat de auto nu nog steeds niet start.
Voor de zekerheid: blijft het rode knipperlampje in je instrumentenpaneel knipperen als de auto niet start?
In dat geval ging ik die zeldzame keer dat de auto wel wil lopen, linea recta naar de dealer om daar een diagnose op de sleutels en de auto te laten uitvoeren m.b.v. hun laptop.

john123 (0), 11 jaar geleden

hoi hein ik denk dat je mijn verkeert begrijpt hij start wel maar de vergrendeling van de deuren werkt niet altijd soms moet ik 20 keer drukken en soms werkt hij wel in een keer,en een sleutel zit geen electronica in en de ander zat het druk knopje er niet op.die ene sleutel heb ik laten maken bij een specialist van renault en zij dat hij zenden maar achteraf blijkt toch dat er nog iets niet goed is.ik weet niet of er nog iets in de auto zit waar ik kan kijken ik hoor het wel gr.john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.