Renault Twingo: Afstandsbediening

Bouwjaar: 1995

Hallo, de centrale deurvergrendeling van mijn Twingo doet het niet meer. Ik heb de code opnieuw in gelezen zoals elders op deze website aangegeven stond. Zodra ik het knopje van de afstandsbediening indruk gaat het rode lampje op het dashbord branden dus die doet het wel. Maar de auto gaat niet van z`n vergrendeling af en ook niet van de startonderbreking. De enige manier om de auto te starten is met de noodcode. Kan iemand mij helpen?

GerbenT

Geplaatst door GerbenT (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

pug205 (0), 19 jaar geleden

Infrarood neem ik aan? Waarschijnlijk ontvanger in dak kapot, deze is niet gecodeerd en kan dus met een andere worden uitgewisseld.

GerbenT (0), 19 jaar geleden

De ontvanger is niet kapot. Om de sleutel opnieuw in te lezen druk ik 2sec op de centrale vergrendeling zodat deze 1 keer open en dicht gaat. Na die 2 sec druk ik een keer op de afstandsbediening en gaat de auto nogmaals 1 keer open en weer 1 keer dicht. Daarna kan ik op de afstandsbediening drukken wat ik wil, maar het enigste wat er gebeurd is dat het rode lampje op het dashbord gaat branden zodra ik op de afstandsbediening druk.

pug205 (0), 19 jaar geleden

je moet wel twee sleutels hebben, anders werkt die procedure niet geheel. Had er in eerste instantie ook niet van gehoord maar blijkbaar is het zo.

GerbenT (0), 19 jaar geleden

Hoe werkt dat dan met 2 afstandsbedienings?

pug205 (0), 19 jaar geleden

Hetzelfde, maar je moet er twee inleren anders accepteerd ie de code niet

GerbenT (0), 19 jaar geleden

Ik zal het proberen, alvast hartstikke bedankt.

GerbenT (0), 19 jaar geleden

Een van de twee sleutels is dus helaas kapot, deze kan ik niet inleren. Kan het niet op een of andere manier met maar één sleutel. Ik heb geen zin om zo heel veel geld te gaan betalen voor een nieuwe sleutel.

pug205 (0), 19 jaar geleden

Misshien is het mogelijk via de XR25 (diagnose apparatuur renault, naast clip) de instellingen te veranderen naar 1 sleutel. Dit weet ik niet of het werkt, heb het niet uitgeprobeerd. Maar wie weet, weet iemand het

Linda6609 (0), 19 jaar geleden

komt deze twingo toevallig ook uit duitsland? lijkt wel een kwaaltje bij mij waren beide kapot (heb 1 nieuwe aangeschaft voor 200 euro) en kreeg op mijn bericht op deze site zelfde verhaal over duitse twingo van 95.. Maar bij aanschaf van 1 nieuwe sleutel kunnen ze hem inlezen dus dan zou het toch ook moeten kunnen met 1 van beide sleutels?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.