Renault Megane: Afstellen koppeling

Bouwjaar: 1997

Hoi,

Ik ben hier nieuw en zal mezelf eerst even voorstellen.
Ben een man van 41 jaar, heb in het verleden regelmatig aan auto's gesleuteld maar dat was in de tijd dat de onsteking nog mechanisch geregeld werd.
Sinds kort hebben we een tweede auto gekocht n.l. een Renault Megane 1.6e cabrio uit 1997. Ik draai m'n handen er niet voor om om zelf lekker te sleutelen en heb als eerste een olieslager boek gekocht (tegenwoordig heet dat netjes een vraagbaak).
Omdat in vind dat de koppeling laag aangrijpt ben ik eens gaan kijken of dit af te stellen was. Er blijkt een zelfstellend mechanisme in het pedaal te zitten die naar mijn bescheiden mening is uitgeregeld (kan er wel erg slecht bij). Ik heb de kabel via een "truc" ingekort waardoor de koppeling nu wel een stuk hoger aangrijpt. Omdat de kabel nu niet goed aan de gaffel verbonden zit wil ik dit niet zo laten. Overigens is de koppeling niet versleten (motor slaat af bij aangetrokken handrem in de derde versnelling) en doet het verder prima. Ook zie ik geen mogelijkheid om de kabel zelf in te korten omdat de nokjes op de kabel geperst zijn. Ook de vraagbaak geeft geen oplossing. Is er misschien iemand die wat meer info heeft hoe ik dit af kan stellen?
Alvast bedankt voor je reactie.

Groeten, Paul

PSmits

Geplaatst door PSmits (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

mischien zit er een verkeerd type kabel gemonteerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.