Renault Megane: Hikken, laag toerental, storingslampje

Bouwjaar: 1996

Sinds kort heb ik (plotseling) de volgende problemen:
- de wagen begint enorm te hikken als ik het gas loslaat en uitrol.
- als hij koud is en ik trap de koppeling in loopt het toerental terug naar 100-500 rpm (geen constant toerental, het schommelt) en soms slaat hij daardoor af.
- als ik stilsta bij het stoplicht en ik trek op gaat soms het "elektrische storing" lampje branden. Als ik dan opnieuw start is het lampje uit, maar geeft de oliepeil indicator ineens een veel lagere waarde aan (oliepeil is wel goed!). Nog een keer opnieuw starten en het oliepeil is weer goed!

Herkent iemand deze combinatie van problemen? Hoop niet dat het iets groot is, want ik heb aan deze auto in 2 jaar tijd al 3500 euro aan reparaties gehad, terwijl ik hem 2 jaar geleden voor 7000 euro heb gekocht. Een echte problemcar dus....

helsper

Geplaatst door helsper (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

vacuumslang van de map sensor gescheurt .
indicator van de olie doet wel vaker raar gewoon zelf peilen

helsper (0), 19 jaar geleden

Ik heb even gekeken, en er zit inderdaad een scheurtje in de vacuumslang van de map sensor. Ga hem vanmiddag laten vervangen. Bedankt!

helsper (0), 19 jaar geleden

Slang vervangen, probleem opgelost. Voor mensen die dit probleem ook hebben, kijk op http://www.meganecoupe.nl/tundes2/faq/ma....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.