Renault Laguna: Airbag Lampje.

Bouwjaar: 2001

Renault Laguna 2 grand tour k4m 1.6 16v 2001. Van deze auto brand het airbag lampje. Uitgelezen met originele apperatuur(clip van Renault). Deze geeft wel aan dat er een storing aanwezig is maar niet wat. Code is permanent aanwezig is ook niet te wissen. Live data geeft ook geen opheldering. Geeft alleen aan dat van het instrumentenpaneel het lampje brand.
Heeft iemand hier enige ervaring mee?
Heb zelf de schema's en begin nu met zoeken. Tips zijn welkom. Resultaat volgd.


carlo1513

Geplaatst door carlo1513 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als er een storing aanwezig is; dan heb je ook een foutcode.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

storing moet inderdaad te achterhalen zijn via foutcode.
als je weet wat de code is die de clip geeft kan ik wel even voor je documentatie raadplegen.kan hem ook uitlezen als je er echt niet meer uit komt

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben het met jullie eens. Maar ik ben met de auto naar de Dealer geweest. Heb de foutcode samen met Diagnosemonteur uitgelezen. En er komt echt niets concreet uit(deze dealer had dit probleem nog niet aan de hand gehad). De clip geeft wel aan dat er een fout is maar geen reparatieadvies of een code van welk component er dan wel niet goed zou zijn. Maar zeker geen foutcode! Heb al diverse universele foutcode lezers geprobeerd (sun pdl, autocom, Reflex). De ene kan niet uitlezen, de andere het zelfde als de clip "code unknown". Misschien een niet goed functioneerend airbag module? Ben er in ieders geval al achter dat het commando om het lampje "airbag" aan te zetten via canbus gaat. Het canbus signaal is ok. Voeding en massa ook ok. Ga morgen verder. Bedankt.

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

reset de boel eens door de accuklem los te halen.
J.E

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

heeft geen nut heeft tenminste bij een airbag storing bij mij nooit gewerkt.

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Resetten, foutcodes lezen alles is gebeurt had geen enkel resultaat. Ben aan het meten geslagen voor zover er iets te meten valt, Diverse metingen verricht, Voeding en massa Can-bus signaal live data bekeken. Daaruit geen resultaat. Dan blijft er maar een ding over en dat is het domweg wisselen van komponenten. Ja, ik weet t meten is weten. Maar als er niets meet te meten valt? Maar goed nieuws. Het probleem is verholpen. Het probleem zat hem in de dashbordklok. Probleem opgelost. Toch bedankt voor de tips. Groet, Carlo

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

er moet iets te zien zijn in lijst van de staten of overzicht para meters anders conformiteits controle uitvoeren met clip

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zal het niet ontkennen en is zeker interessant,maar voor zover ik me kan herinneren heb ik in het overzicht para meters en in de lijst van staten gekeken. Maar hier komt geen fout naar boven.
Is ook wel te verklaren. De fout doet zich in de dashbordklok voor. Er gaan twee draden van de airbagmodule naar de dashbordklok en dit zijn de twee can-bus draden. De data overdracht is er wel alleen de verwerking in de klok gaat mis.Vandaar waarschijnlijk de fout op het airbaglampje(lees eerder bericht).

carlo1513 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat er dingen misgaan in de klok is geen onbekent probleem bij Renault. Van het uitvallen van het infodisplay tempratuurmeters die t niet meer doen. En nu dus ook Airbaglampjes die aanblijven.

cavemania (0), 19 jaar geleden

Is het misschien de detectiemat in de passagiersstoel. Heb ik namelijk ook gehad in een BMW. De detectiemat in de stoel was kapot waardoor de airbag aan passagierszijde uitgeschakeld. Daardoor werd het lampje van de airbag geactiveerd. Er was ook geen fout te vinden met het uitlezen. De detectiemat is vervangen en het probleem was opgelost.

Callook (0), 19 jaar geleden

Had het zelfde probleem met Mercedes E ook detectiemat vervangen en probleem opgelost. Maar bij mij ging het lampje branden als er iemand op de bijrijders stoel zat.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Renault gebruikt geen detectiematten!

pug205 (0), 19 jaar geleden

Zit er dan geen fout in het multiplex netwerk? een verkeerde instelling of zo, deze instellingen gaan samen met de airbag en abs rekeneenheid. Wat ook nog wel eens voorkomt is een slecht contact onder de stoel connector, zitten heel fijn gemonteerd
Neem aan dat je een digitale klok hebt, met display. Anders wordt het airbag lampje niet via de canbus aangezet maar via een massa gestuurt signaal op een van de aansluitingen op rode connector

Aaagje (0), 19 jaar geleden

bij mij was het een fabrieksfout en heeft de dealer het gerepareerd, draadje gesoldeerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.