Renault Laguna: GEVOELIGE STARTKNOP??

Bouwjaar: 2001

De onvolprezen startknop weigert soms op de meest willekeurige momenten. de 'tweede 'kaart biedt geen soelaas. 5 of 10 achter
elkaar,accent op links of rechts van de knop ook niet .
Is de knop uit elkaar te halen /contact spray, scoth bride
ingebrand contact?? (je zou zeggen dat hier slechts enkele milliamperes mee geschakeld worden)of toch sofware-matig??

Wie Weet Wat Meer? Alvast bedankt voor het geduld.
(ik heb wel al een donkere, post Mod. KeyKaart)

Ronald10387

Geplaatst door Ronald10387 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden


De startknop zit niet op de kaart, het is maar dat je het weet!

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ronald,
Kan ook de schakelaar zijn bij het koppelingspedaal. Deze zorgt bij ingetrapte koppeling voor vrijgeven van de startknop / het starten. Bij mij vervangen en geen problemen meer.
Rob.

Maluku (0), 19 jaar geleden

Controle van de koppeling of remschakelaar kan met de clip(computer uitleeskast)bij lijst van staten.
Ook kan de kaartlezer de oorzaak zijn,deze kun je wisselen met een andere.Succes

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

er is een mededeling bekend bij de dealer dat er een rails vern moet worden

Ronald10387 (0), 19 jaar geleden

Rob,Maluku en ksie, Het begint mij een beetje te dagen.
Net(in het donker) getest wat,wanneer schakelt: de startknop
verlicht zichzelf (gereed om te starten) indien de bak vrij staat OF ....geschakeld EN een 'diep' ingetrapt kopppelingspedaal.
Zodra ik de koppeling loslaat (met geschakelde bak)dooft de startbutton. Dus de eerstvolgende keer als het stil blijft in het vooronder, als ik wil starten, sluit ik de pedaalschakelaar (wel of niet) uit door te kijken naar ;de startknopverlichting tijdens het 'pedaaltrappen' . Dit alles natuurlijk met de motor uit maar wel op "contact" . (ksie ,welke rails bedoel je?)

Maluku (0), 19 jaar geleden

Effe voor de duidelijkheid
Als je de kaart in de gleuf stopt,hoor je de elektrische stuurslot inschakelen!
Als je dan de koppelings pedaal intrapt en dan op het startknop drukt ,start de motor dan,of alleen als je de schakelaar in blijft drukken.
Je hebt ook de kaart lezer al verwisseld(dat waar je de kaart instopt)
Wacht op reactie..........

Ronald10387 (0), 19 jaar geleden

Nee,de kaartlezer is nog niet vervangen.
De koppeling wordt volgens mij 'pas interessant' als de bak niet vrij staat . ik kan gewoon starten zonder de kopp. in te drukken met de bak in 'vrij'.

Maluku (0), 19 jaar geleden

Dat je kan starten zonder kopp. in te trappen en in de neutraal is normaal.
Ik wacht wel af als je de kaartlezer hebt verwisseld,let wel op of je er een hebt met handsfree of gewoon.
Dit is te zien op het behuizing van de kaartlezer,er staat dan een hand afgebeeld (handsfree) of geen hand.433Mhz
Je kunt het snel los nemen door de asbak eruit te halen en de kaartlezer naar je toe te trekken(klik systeem)
Succes.......

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ronald,
Op zich heb je de startprocedure goed: theoretisch. Maar bij mij bleek het soms zo te zijn dat ik EN in z'n vrij EN de koppelings-pedaal in moest drukken. Inmiddels is dit mijn vaste ritueel geworden en heb sinds dien geen een probleem meer gehad.
Rob.

Ronald10387 (0), 19 jaar geleden

Rob,als we nu toch aan het brainstormen zijn zou je dit kunnen aanvullen met de vaststelling dat de bak dus ook een (schakelaar)schakelsignaal geeft aan het startcircuit.?

comello (0), 19 jaar geleden

Weet iemand hoe je deze startknop vervangt ? Mijn knop heeft namelijk geen leds meer. Hij blijft ten alle tijden donker.
Of is het iets wat alleen de dealer kan doen ?

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

@ rob en ronald; De versnellingsbak heeft idd een schakelaar die aan de UCH doorgeeft of de versnellingsbak in z'n vrij staat. Bij Rob zal deze schakelaar dus defect zijn.

Ronald, als jouw auto niet start; wordt de stuurkolom wel ontgrendeld, gaat de auto wel op kontakt en wat doet de verlichting in de kaartlezer?
Ksie zal ongetwijfeld 'relais' bedoelen ipv. 'rails'

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ronald en Henkie,
Weet ik van BEIDE schakelaars. Maar bij mij was het juist zo dat de bak in z'n versnelling stond en dan bij ingedrukte kopp.pedaal de startknop niet werd vrijgegeven. Ik heb dus "preventief" de kopp. pedaal schakelaar laten vervangen. Volgens de dealer kon dit het probleem niet verhelpen maar tot nu toe (schak. is in feb.2004 vervangen) heb ik nog geen een keer een weigering gehad.
Overigens is de schakelaar een Renault-specifiek onderdeel en volgens mij kostte die iets van EUR 50,-, montage is heel simpel.
Rob.

Ronald10387 (0), 19 jaar geleden

Henkie,Rob en de rest, Ik ben niet "discussieziek" maar zoals ik het van nu Rob begrijp heeft de dealer het koppie laten hangen na het vervangen van kopp ped schakelaar zonder resultaat. Jezelf aanwennen in z'n vrij te starten en zeggen dat het probleem niet meer voorkomt lijkt dus een beetje op oudhollandsh kop in het zand.Volgens mij hebben de Renault engineers het op de tekentafel niet zo bedoeld.

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ronald,
Op zich heb je gelijk maar soms werkt dit zo... Feit is dat ik zo geen probleem meer heb!
PS. Ik weet niet of het je bekend is maar er is een heel goed duitstalig (...) forum speciaal voor Laguna waar ik ook het vervangen van de schakelaars heb afgehaald: www.laguna2.de

Over en sluiten.
Rob.

Ronald10387 (0), 19 jaar geleden

Ik wil iedereen die meegedacht en meegezucht heeft op dit onderwerp bedanken voor het geduld en energie .Persoonlijk ben
ik weer wat (auto)wijsheid rijker en Rob,nog bedankt voor de tip.. ... ter afsluiting misschien nog zin in een quote van de week: "zichtbare problemen zullen eerder geselecteerd worden dan belangrijke".
Ronald.

frank3171 (0), 19 jaar geleden

hoi ronald,
de knop indrukken met je poksels misschien?

jan4933 (0), 18 jaar geleden

hallo allemaal,ik heb nu ook een probleem ik moet de startknop in blijven drukken anders start hij niet zit hier een relais achter ???
mvg jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.