Renault Laguna: lambda sonde

Bouwjaar: 1999

Ik heb een meting laten uitvoeren bij een lpginbouwstation. Nu blijkt dus dat de lambda sonde defect is. De spanning die moet wisselen tussen de 100 en 900 mVolt, loopt alleen maar op en stoptzo ronde de 800mVolt. De auto is zichtzelf aan het verzuipen'hij krijgt teveel brandstof, en de uitlaatgassen hebben een te hoge concentratie. Nu heb ik een nieuwe sonde besteld, maar is er iemand die mij nog wat tips kan geven als ik begin met het vervangen? De oude zal wel erg vast zitten...

Bedankt,
John

john vd Hoorn

Geplaatst door john vd Hoorn (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Ho ho ho ho terug John, als je lambdasonde 800 mV aangeeft en het mengsel is inderdaad te rijk, dan is je sonde niet defect. Integendeel het geeft juist aan dat het mengsel te rijk is. De storing is dus elders in het systeem.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

laat het ook eens meten op benzine dan weet je waar je moet zoeken. sondes kunnen extreem vastzitten zodat je soms het spruitstuk moet demonteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.