Renault Laguna: abs-werkt niet, lampje brand en is niet uitleesbaar

Bouwjaar: 1999

Wie heeft er nog suggesties? Nadat uitlezen met de computer niet lukte is alles doorgemeten en blijkt te kloppen. Het probleem ontstond in een hevige regenbui toen alle alarmsignalen op rood gingen. (STOP en abs) Het rode STOP lampje ging op een gegeven moment weer uit maar het abs-service lampje blijft branden. Onlangs, weer in een regenbui ging ook het rode STOP-lampje weer branden.
Als nog overblijvende mogelijkheid gaf de monteur aan dat het aan het eventueel verkeerd monteren van een wiellager kan liggen.(vanwege een magnetisch veld?) Klinkt dit bekend??

baltu050

Geplaatst door baltu050 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvojohan (0), 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is één van de getande ringen bij één van de wielen waar de sensor van de ABS het draaien cq stilstaan van de wielen detecteerd dusdanig verroest (of detector verschoven) dat er een aantal tanden niet meer door de sensor gedetecteerd worden en de electronica dit als een fout ziet. Hierdoor kan ook de ABS in werking treden en de remdruk terug neemt tot de sensor weer een tandje ziet en het ABS systeem weer de gewone remdruk (van het remmen)op het wiel zet.
Als het wiellager verkeerd gemonteerd is dan kan hiermee ook de getande ring verkeerd gemonteerd zijn.
Johan

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

uit laten lezen bij de dealer ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.