Renault Laguna 1.8 F3P: Olielekkage

Bouwjaar: 1999

Heb een Laguna die olie lekt achter de deksel van de oliepomp achter de distributie. Deze zit van huis uit "koud" gemonteerd met enige vloeibare pakking. Eerst de boel gedemonteerd en schoongemaakt en opnieuw gemonteerd met vloeibare pakking ( dirko) maar toen was het helemaal 'n oliebad. Nadien 'n pakking gemaakt en gemonteerd met extra dirko ertussen. Het is nu voor 99 % dicht, maar toch kruipt er nog iets olie langs. Iemand nog 'n goede tip? Kromtrekken van de deksel misschien 'n mogelijkheid?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


als je dit hebt doe er vloeibare pakking tussen in kit vorm deze is dikker en draai hem niet te vast dan moet deze dicht zijn.


paul,

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Dirko is 'n soort vloeibare pakking in kit vorm. Het spul wordt stijf, maar niet hard, het blijft elastisch. Tevens olie en benzine bestendig. Uitstekend materiaal.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

er is een pakking voor bij de dealer .is een bekent probleem.
ook moet je de deksel zelf aanpassen en geen vloeibare pakking gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.