Renault Twingo: Airbag lampje blijft branden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik nu ruim een half jaar een Twingo uit 2005. Prima auto met een klein probleempje. Het airbag lampje blijft branden. Heel soms brand het niet of brand hij niet tijdens het starten en gaat hij gedurende de rit branden.

Ik denk zelf dat het een loscontact is, in het begin kwam het veel minder voor dat hij bleef branden en nu brandt hij eigenlijk constant.

Op welke plaatsen kan ik kijken of de kabels nog goed zijn? En is dit makkelijk zelf te doen of kan ik toch beter langs de garage gaan? Mijn auto kennis is niet zo hoog maar ben wel vrij technisch aangelegt dus kabels bekijken en analiseren of het goed zit moet ik waarschijnlijk wel zelf kunnen.

triflip

Geplaatst door triflip (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij veel merken zijn de stekkers onder de stoelen berucht. Meestal worden daar de stekkers afgeknipt en de draden doorgesoldeerd.
Wil je zeker weten waar de storing zit, dan moet je laten uitlezen. Foutcode (met nummer indien mogelijk) dan hier plaatsen.

Wat vreemd is dat het lampje soms tijdens het starten niet brandt. Dat hoort namelijk wel.
Dat kan wijzen op een probleem met de airbag-computer of de aansturing van het lampje.

Meest veilige manier om te werken aan een airbag systeem is met accu los. Tussen accu loshalen en beginnen even wachten (10 minuten).
In ieder geval tijdens de werkzaamheden NOOIT het contact aanzetten met aangesloten accu.
Dat levert meestal dan een brandend airbaglampje op dat bij de dealer gereset moet worden.

triflip (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, als het stopt met regenen ga ik eens kijken.

Zie ik zelf niets aan de kabels dan ga ik maar langs een dealer om hem uit te lezen en evt. te laten maken daar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.