Renault Clio: Airbag lampje en waarschuwingslichtje brandstofpeil

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16 kleppen

Het oranje waarschuwingslichtje airbag op het dashbord blijft branden samen met het waarschuwingslichtje "service". Tevens blijft het waarschuwingslichtje voor te weing benzine branden terwijl er genoeg benzine in de tank zit.

corne bruurs

Geplaatst door corne bruurs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

dit zijn 2 afzonderlijke problemen. het airbaglampje gaat waarschijnlijk branden omadt er een slechte verbinding zit in èèn van de stekkers onder de stoelen. beweeg de stekkers eens iets heen en weer, en kijk of het lampje uit gaat.. gaan ze uit, stekkers er tussen uit (laten) knippen, en draden doorsolderen, zo niet, naar de dealer, en uit laten lezen.
brandend benzine lampje heeft denk ik iets te maken met het feit dat er een gasinstallatie in zit.

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

mocht je besluiten het heft in eigen hand te nemen wat ik bij airbagsystemen zekers afraad, dus de stekkers er tussenuit te knippen wat 99% zekers het probleem is, gelieve dan niet met een kniptang beide draden tegelijk door te knippen zonder de rekeneenheid te blokkeren, ge zult dan een wijze les in airbag koppen krijgen. Let ook op met aan elkaar solderen want draadkleuren aan een eind van de stekker en aan de andere zit vaak omgekeerd, dus blauw aan bruin en andersom, opletten dus voor je het losmaakt. kortom, een expert naar laten kijken.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

idd, kijk hier wel mee uit, was ik vergeten te zeggen..

corne bruurs (0), 17 jaar geleden

Het probleem met het airbaglampje is opgelost. Ik ben wat op en neer gegaan met de stekkervervindingen onder de bestuurdersstoel en het lichtje ging uit. Alvast bedankt voor het oplossen van dit probleem.

Weet er nog iemand een oplossing voor het lampje voor laag brandstofniveau dat blijft branden ondanks dat er genoeg benzine in de tank zit? Voorheen brandde dit nooit als er genoeg benzine in zat.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Wat is genoeg? Bij mij ging deze soms al aan bij nog een kwart op de meter. Dat komt omdat de computer in de war raakt doordat je op gas rijdt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.