Renault Megane: Airbag ring

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste experts,

Een uitdaging: Ik ben zelf geen expert maar kan zeker wel sommige dingen inschatten, airbag lampje ging aan na aantal keren gekraak achter de stuur. Dit is waarschijnlijk de airbag ring die geen contact meer maakt met de airbag. Mijn vraag is, als ik een geheel nieuw stuur koop (2e hands) met airbag zal deze probleem dan opgelost zijn? Of zit de airbag ring niet in de stuur maar ergens anders?

Alvast bedankt!

furkanix

Geplaatst door furkanix (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Die ring zit niet aan het stuur maar aan stuurkolom, en is los te vervangen, je hebt dus helemaal geen nieuw stuur nodig.

furkanix (0), 10 jaar geleden

Beste Safrane,

Bedankt! Dat wist ik niet, dan gaan we daar niet aan beginnen. :)

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

De airbag zit toch verbonden met een flexibele dunne opgerolde kabel? Volgens mij niet met de ring, die is volgens mij voor de claxon.

En aan een airbag ga je niet zelf rommelen: dat is direct (gevaar voor uitklappen tijdens het sleutelen) en indirect (doet hij het nog wel?) te gevaarlijk!

furkanix (0), 10 jaar geleden

Hoi Hein, ik ga zeker niet rommelen aan de airbag. Er is mij door een auto garage verteld dat het heel goed de airbag ring kan zijn waardoor de airbag lampje brand. Na het verhaal dat ik een krakend geluid hoorde en wanneer ik de bocht in stuurde telkens een '' tak '' geluid uit de stuur kreeg, dat geluid is nu wel weg maar de airbag lampje brand nog steeds waardoor ik de cruise control niet kan gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.