Renault Megane: Stuurkolom vrij na afzetten contact

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4m, 1,6

Hallo, ik heb een vraag over de stuurkolom van mijn Renault Megane 2 (2003, type BM0J). Google biedt mij helaas geen antwoord. Misschien dat iemand hier meer van weet. Als ik de auto op contact zet (10s de startknop indrukken, zonder startvoorwaarden), ontgrendelt de stuurkolom. Zodra ik de auto weer van het contact af zet, vergrendelt de stuurkolom niet, en krijg ik de melding "stuurkolom vrij". Ook gaat dan heel even het service-lampje branden. Deze gaat ook na een paar seconden weer uit. De stuurkolom vergrendelt en ontgrendelt wel gewoon na gereden te hebben (het starten en stoppen van de motor.) Mijn vraag is: Is het normaal dat de stuurkolom niet opnieuw vergrendelt als de auto van contact afgehaald wordt? (zonder dat de motor gedraaid heeft).

Het gekke is, dat bij een andere megane, een 1,5 diesel Grand Tour uit 2006 dit vergrendelen wel gebeurt in dezelfde situatie. Deze krijgt dan ook niet de melding "stuurkolom vrij".

Weet iemand of dit normaal is?

Jaspervanh

Geplaatst door Jaspervanh , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Zal zo eens kijken , heb dezelfde auto.

Jaspervanh, 7 jaar geleden

Kaleido 1, bedankt voor je reactie. Ik ben benieuwd of hij dat bij jou ook doet. Misschien dat het zo hoort bij dit type Megane.

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Mijn stuurkolom ontgrendeld inderdaad , als ik het contact er weer af haal en de kaart verwijder gaat de stuurkolom weer op stuurslot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.