Renault Scenic: airbag+serv lampje blijven branden na vervaning van de stoel

Bouwjaar: 2000

Ik heb onlangs mijn bestuurderstoel vervangen door een ASS stoel. Deze stoel is voorzien van een gordelspanner, maar niet van een zij-airbag (zoals de orginele stoel). Nu blijft het serv lampje en het airbaglampje branden. Dit zal wel komen omdat de oranje kabel van de stoel niet is aangesloten. Nu is mijn vraag, is deze airbag software matig uit te schakelen (door de dealer) en heeft het gevolgen voor de overige airbaigs???

lutkenhaus

Geplaatst door lutkenhaus (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet zeker of de dealer hem uit kan schakelen, maar je kunt er nu van uitgaan dat er geen van de airbags nog werken!

Mvg Marcel

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zult er mee naar een bedrijf moeten gaan die je deze stoelen inbouwd. Zij moeten n.l. een formulier tekenen dat de airbag(s) uitgeschakeld zijn, bij een dealer geeft dit vaak problemen met deze formulieren.

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is met de clip aan te passen alleen weet ik niet in hoever dat mogelijk is. Deze verzoeken komen namelijk niet elke dag voor!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

@ Ebber; Nooit met de configuratie klooien, jij bent de klos als er iets misgaat!

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

En toch hebben wij al meerdere keren dit soort verzoeken gehad, klant toen laten tekenen!

lutkenhaus (0), 18 jaar geleden

Ik heb contact gehad met de stoel leverancier. Het is inderdaad mogelijk om de airbag te laten uitschakelen, echter moet wel tekenen dat ik er mee akkoord ga en dat zij niet aansprakelijk zijn. Heb een afspraak gemaakt en na betaling van ¤50,- (even duur als de stoel) ben ik klaar. Bedankt voor alle tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.