Renault Scenic: monopoint-inspuiting

Bouwjaar: 2000

Bij het starten van de motor gaat die (niet altijd) in hoge toeren zonder aan het gas-pedaal te komen. Zelfs als de wagen op bedrijfstemperatuur is kan het zijn dat de motor gewoon niet stationnair draait( niet altijd,soms draait ie gewoon). Soms gaat dat tot 4 000 toeren. In de garage zeggen ze dat er een heel nieuwe monopoint (carburator) in moet. (duur grapje) Wat kan daar eventueel aan gedaan worden? Slecht contakt of is er een regeling stuk?

t815966

Geplaatst door t815966 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henri4478 (0) PRO, 18 jaar geleden

mono point bij een scenic van 2000???

t815966 (0), 18 jaar geleden

Het is een is een 1400cc benzine die scenic en het schijnt dat die motor ook destijds in de renault 19 heeft gezeten en waarschijnlijk is dit motortype ook deels gebruikt bij de scenic, vandaar....

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

ik was ook verbaasd dat je zei dat het een monopoint was ,dus heb ik ff opgezocht in H-base ,maar je hebt inderdaad gelijk.
Maar voordat ze nu het hele spul gaan vernieuwen, is het een idee als ze eerst eens aan de stationair stelmotor gaan denken.
die willen nog wel eens problemen geven ( niet specifiek renault overingens)

groeten michael

t815966 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inlichtingen gevraagd in een renault -garage en die hebben iets vervangen maar het probleem bleef. Apparte onderdelen hebben ze niet meer volgens die garage en er zit v(volgens hen) niets anders op dan gans die 'carburator' te vervangen, ongeveer 900 euro...heb nog maar ong.60 000 km op de teller. Alvast bedankt voor de informatie.

t815966 (0), 18 jaar geleden

Die renault-garage heeft dus een ganse nieuwe monopoint geplaatst op die scenic. Auto rijdt nu perfect. Heb de oude monopoint meegenomen en het motortje (bosch-) eens getest met 12V-batterij. Dat motortje werkt volgens mij normaal(het laat de gasklep een beetje open- en toe gaan, de Choke?)Ook dat sproeiertje, waar de bezine gespoten wordt eens getest en dat werkt ook.( een tikkend geluid) zou het een sensor geweest zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.