Renault Laguna: Airco doet het niet bij < 5 graden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Een probleem waar ik al een tijdje mee kamp. Ik werd geattendeerd op deze site en mogelijk dat iemand de oplossing heeft.

Mijn Renault Laguna 2.0 van '97 is voorzien van een climatecontrol. Daar ben ik zeer tevreden over behalve onder de 5 graden buitentemperatuur want daaronder weigert de airco aan te slaan en net bij die temperaturen is de airco makkelijk ivm aangeslagen ramen.

Wie heeft voor mij de oplossing?

ikkezelluf

Geplaatst door ikkezelluf (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

is dit niet vrij normaal? een beveiliging?

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

heeft de jouwe dan geen voorruit verwarming? ik zou het uit mijn hoofd niet weten, maar klinkt logisch dat er beneden de 5 graden niet gekoeld hoeft te worden en dat daarom de airco ook niet aanslaat. de oplossing zou zijn een schakelaartje tussen je binnentemperatuursensor te zetten. zo kun je de binnen temp foppen zodat systeem denk dat het binnen in heel warm is. maar das hobby werk en zal je even uit moeten vogelen.

ikkezelluf (0), 17 jaar geleden

Ik heb electrische voorruitverwarming maar deze schakelt om de paar minuten automatisch uit. Bovendien gaat ontwasemen met de droge lucht uit de airco veel sneller. Ik heb in diverse andere auto's met airco gereden en deze hebben dat probleem niet.

Misschien is het inderdaad een beveiliging en als dat inderdaad zo is weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

zo goed als ik weet....heeft ieder merk deze beveiliging....aleen zal bij het ene merk het omslagpunt liggen bij 3 graden terwijl het andere merk dit bij 5 graden heeft.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

is idd een beveiliging.

AS1 (115), 17 jaar geleden

heb ook een Laguna I met climate control en ook geen airco onder 5 graden, is normaal

ikkezelluf (0), 17 jaar geleden

Het is mij helemaal duidelijk, een beveiliging dus. Allen bedankt voor het snelle reageren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.