Renault Laguna: Airco gaat niet aan na plaatsen nieuwe aircopomp en droger

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Vorige week een nieuwe aircopomp geplaats nadat deze was vastgelopen. Ook in de auto kwam een pluimpje rook te voorschijn. De nieuwe pomp zit er inmiddels in alles doet het verder ook behalve deze pomp. als ik de airco inschakel via het climate control systeem gaat het lampje wel branden ook gaat de motor iets harder lopen alleen gebeurt er verder niks. kan de de standen van de luchtstroom ook regelen. Ook zijn alle zekeringen goed.
Wat kan er aan de hand zijn?? zit er ergens nog een relais of is de printplaat van de climate control kapot??
Wie heeft de gouden tip?

Groeten Bert

crazybertje

Geplaatst door crazybertje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je hem wel gevuld?

crazybertje (0), 16 jaar geleden

Alfons,

Airco systeem is bijgevuld. Weet niet waar ik zoeken moet, zoals ik al zei als ik de airco inschakel reageer de motor hier wel op maar vervolgens gaat de pomp niet aan. Zit er ergens nog een relais verstopt of een zekering? Of zou het de printplaat kunnen zijn??
Hoop dat iemand de gouden tip heeft!

Aircopiet (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij wordt de pomp rechtstreeks vanuit de climate-control aangestuurd. Bij het kapotlopen van de pomp misschien kortsluiting in wikkeling?
Dan is je cc zeker heengegaan, was dit het rookpluimpje?...

crazybertje (0), 16 jaar geleden

Het zou zeer zeker kunnen dat dit het rookpluimpje was. We hebben al wel een diode vervangen maar geen resultaat. Zou dus waarschijnlijk meer kapot kunnen zijn.
Ga morgen een cc unit van een soort gelijke laguna testen. Mocht dat wel werken hebben we meteen duidelijkheid.
Dus zoeken naar een relais of zoiets is verspilde moeite??
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Groeten Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.