Renault Laguna: airco laguna maakt veel lawaai [ratelt] bij warm weer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

mijn airco ratelt als de buiten themp wat hoger word 20+ maar bij wat een koudere themp is het geluid er niet. het is volgens mij een ventilator bij de motor zo klinkt het. het maakt niet uit of ik de airco in de auto hoger of lager zet. en als ik de airco uit zet is het geluid weg heel raar. hij werkt prima alleen als hij tekeer gaat zet ik hem uit. heeft iemand wel eens over dit probleem iets gehoord o als ik meer gas geeft word het geluid harder laat ik het gas los dan stopt het vrg nienke even een update bij net bij een arico boer geweest had nog nooit van dit geval gehoort hij heeft hem getest[ het is alleen nu koel weer dus geen ratel ] de warme en koude themperatuur waren prima in orde kon nu niks doen moest een afspraak maken dan gaat hij de airco in zijn geheel nakijken maar ik wil wel een indicatie hebben wat het kan zijn. want mijn laguna 2 met 250000 km op de klok al rijd hij perfect is niet zo veel waard. iemand die wat weet vrg nienke

nienke

Geplaatst door nienke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

De ingestelde temperatuur staat los van het lawaai , is logisch.
Heb je de motorkap al eens open gehad en gekeken waar het precies vandaan komt ?
Als het warmer wordt met de compressor harder werken omdat de persdruk hoger wordt , zou dus daardoor meer lawaai kunnen maken.
Ventilator zal vaker en eventueel in de hoge snelheid gaan draaien , wat ook meer lawaai kan maken ,
Als hij lawaai maakt en je zet de airco uit en het geluid verdwijnt meteen , zou ik zeggen de compressor is de oorzaak , omdat de ventilator altijd nog even door blijft draaien.
Laat anders eens een monteur er naar kijken , het blijft natuurlijk gokken zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.