Renault Laguna: Luchtveronreigings lampje en climate control blower

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Afgelopen week heeft onze auto een grote beurt gehad waarbij de katalysator is vervangen en nog wat kleine dingetjes. Vervolgens zijn wij met deze auto zonder problemen bijna naar midden Frankrijk gereden. Na de laatste stop, we moesten nog 50 km, begon het luchtverontreinigingslampje direct te branden nog voordat ik de motor starte. Ik heb dat even genegeerd en merkte dat de blower van de climate control niet meer blaast. Kan dit gerelateerd zijn? Ik heb wel het idee dat de blower stroom krijgt want ik heb er een tikje tegen aan gegeven en ik hoorde hem met moeite een paar rondjes maken.
We zitten nu ongeveer een half uur van een willekeurige noemenswaardige stad wel heb ik genoeg gereedschap tot mijn beschikking om zelf wat te kunnen na kijken, dus alle hulp en pointers worden zeer gewaardeerd.

Daniel304

Geplaatst door Daniel304 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

7seconds (0), 9 jaar geleden

het zou een slechte kachelweerstand kunnen zijn (maar meestal draait de blower dan wel op zijn hoogste stand). Ik zou eerst de blower even laten zakken zodat je de stekkerverbinding en de blower zelf kunt controleren. Misschien zit er vuiligheid in vanwege een (ooit) verstopte paravaan.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Je zegt dat de katalysator is vervangen. Waarom was dat en is de eventuele onderliggende storing die de kat kapot maakte ook opgelost?

Misschien de auto even laten uitlezen? Dat kan een hoop gezoek en gegis voorkomen.

Daniel304 (0), 9 jaar geleden

Vorig jaar was de lambda sonde vervangen vanwege te hoge waardes.. Mogelijk heeft deze de kat toen al kapot gekregen.. Daarnaast was de kat na 175000 km nog nooit vervangen.
Nawat gerotzooi met draadjes is het oranje lampje uitgegaan..
Er zijn echter nog twee probleempjes:
De blower draait niet kan ook niet zo snel het aansluit punt vinden
De radio bediening op de carminat zelf werkt niet. Wel op het stuur..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.