Renault Megane: Airco Megane 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Dci

Beste mensen,
ik heb sinds de koop van mijn auto problemen met mijn airco. Hij is inmiddels al 2 keer bijgevuld en een nieuwe condensator gekregen. EN toch...het probleem is er weer. De pomp maakt een jankend geluid enheel vreemd, aan de bestuurderszijde blijft het lauw en de andere kant is koel. Ik vermoed zelf dat er toch ergens een lekkega moet zitten, maar waar vind je dat want ik zie en vind nergens vocht.
Hoop op een alles verklarende oplossing...(hoop doet een gek in vreugde leven!)

Arnold711

Geplaatst door Arnold711 , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

scott10811 PRO, 11 jaar geleden

Vocht? Waarvan? Het systeem is gevuld met een gas.
De airco is waarschijnlijk niet het probleem; als 1 kant (goed) koud word, dan werkt de airco. Dan heeft het enkel nog te maken met de regeling van de kleppen in het systeem die links en rechts scheiden.
Om te weten of de airco werkt, zet hem maar eens aan en voel aan de dikke leiding, deze moet ijzig koud worden!

ErikMegDCI, 11 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem. Mijn airco werkt en is pas afgevuld.

Ik had een ratelend geluid in het dashboard bij het inschakelen van de airco. Dat bleek een klepmotor te zijn. Een plastic tandwieltje van het binnenwerk is versleten en slaat daardoor (ratelend) over. Dit kapotte motortje zit achter het handschoenenkastje en regelt volgens mij de hoeveelheid lucht van buiten vs recirculatie en regelt niet de stroom tussen links en rechts.

Ik ben bang dat ik nog zo'n motortje stuk heb. Weet iemand die te vinden?

tx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.