Renault Laguna 2001: Airco probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Heb een mechanische airco. Maandag laten vullen op druk laten zetten en alles was goed. 2 uur op druk laten staan toen is er vers koelmiddel in gedaan, maar na 2 dagen geen airco meer
Ik heb de zekeringen bekeken, de stekker bij de compressor schoon gemaakt. Wat opvalt is dat de fan en compressor niet aan slaan als je de airco aan zet. Maar waarom deed hij het maandag wel, waar is dan dat koelmiddel gebleven als hij op druk staan wel goed was. Stopt de compressor met werken als er geen koelmiddel in zit? Of is er iets anders niet goed.

LadaPriora

Geplaatst door LadaPriora (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 3 jaar geleden

Staat de kachel aanjager wel op minimaal stand 1..?
Als die niet draaid doet de airco niets...

    ja, hij staat aan lampje licht op en op stand 4 maar compressor gaat niet draaien - LadaPriora (0), 3 jaar geleden

V Joris (0), 3 jaar geleden

Kan het probleem niet aan de kabel/stekker, de sensor, de bedrading of het display liggen? Ik vermoed dat er een stroom onderbreking gaande is. Heb je die wel nagekeken?
Altijd aanwezig voor een gesprek. Groetjes,
Joris

LadaPriora (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik heb een mechanische airco. Ik vermoed ook kabel en stekker heb de zekeringen al schoon gemaakt en de sensor met contactspray maar geen resultaat tot nu

kaleido 1 (1580) PRO, 3 jaar geleden

Meten is weten , meet de druk in het systeem , vrees dat hij gewoon weer leeg is , condensor is ingespoten met zeepsop om te kijken of hij niet lek is ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.