Renault Laguna 2001: rode olie lans slang van airco?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Vreemde olie lekkage. Ik dacht dat de stuurbekrachtiging lekte maar achter de metalen stang onder loopt een hoge druk slang. Hier zit rode olie aan. Is dit van de airco ? Kanik dit zelf repareren, de airco werkt niet maar de lekkage is vervelend. Iemand tips?

LadaPriora

Geplaatst door LadaPriora , lid sinds 5 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

in een airco systeem zit geen rode olie , rode olie komt van je hydraulische stuurbekrachtiging , maak anders eens een foto.

LadaPriora, 3 dagen geleden

Is toch airco olie. Er zit vocht in het systeem. Airoo deed het al slecht dus even sparen.

kaleido 1 PRO, 3 dagen geleden

Dan flink sparen , rode olie hoort niet in een airco systeem en heeft er ook nooit ingezeten bij Renault.
Zou toch nog eens heel goed kijken , want anders wordt het een hele dure airco reparatie die de waarde van de auto ver overstijgt.
Als er vocht in het systeem zit , hoe is dit trouwens geconstateerd ? wordt het ook duur.

Hans4040 PRO, 3 dagen geleden

Even opgezocht, want ik weet ook niet alles,-)

Rode olie kan veroorzaakt zijn door teveel vocht in het systeem...
Bron: Mijngrossier.nl

LadaPriora, 2 dagen geleden

De airco deed het nooit goed, maar toch aangezet van de zomer. Dat is het gevolg. Ik zit er verder niet mee, wie weet laat ik het maken, maar ik geef niks om economische waarde. Verder is het met bijna 20 jaar een perfecte auto zonder roest en mankementen en hij staat er keurig bij. Bovendien vind ik het nog steeds een mooie auto om te zien en ik blijf er hopelijk nog lang in rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.