Renault Scenic: airco schakeld niet in

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Collega's het volgende,

ik heb hier een scenic II binnen gekregen met een niet werkende airco, na de airco opnieuw te hebben gevuld doet de airco het nog steeds niet.
totaal geen spanning op de pomp.
Ook zijn er geen foutcode's in het aircosysteem, echter wel een onbekende fout in het mmm namelijk de p0534 en een foutcode p0010 verstelbare nokkenas bank 1 (sporadische fout). fouten zijn echter niet te wissen (met de bosch testkast).
Wel de druksensor vervangen vanmiddag dit gaf echter geen resultaat.

Wie heeft deze storing wel eens opgelost,

alvast bedankt voor uw reactie

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet met een Renault maar onlangs wel met een andere auto. Door een kabelstoring aan de brandstofpomp werd er een fout gezet en ging de motor in noodloop met als bijgevolg dat de airco ook uitgeschakeld werd.
Zou me niet verbazen als hier ook zoiets aan de hand is.
Overigens: bij sommige types Renault werkt schakelt de airco ook niet meer in als het systeem leeg is geweest of wanneer de boordspanning er af is geweest. O.a. bij de Espace 2003 >
Wellicht is dit betreffende de aircoklacht ook nog een mogelijkheid.

MarcelR81 (0) PRO, 14 jaar geleden

Even uit laten lezen bij een dealer. Waarschijnlijk zit er in de RE van de inspuiting een storing DF1070(koudekring) deze blokkeert de aircopomp zodat hij niet in kan schakelen.
Kan verschillende oorzaken hebben, Stekker drukcontact, stekker ac pomp, koppeling pomp of te weinig koudemiddel(100gr te weinig kan al een drukval geven)

sjaak10927 (0) PRO, 14 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reacties
We laten hem wel even uitlezen en resetten bij de dealer, kijken wat er dan allemaal gebeurd, ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.

sjaak10927 (0) PRO, 14 jaar geleden

Airco vandaag laten uitlezen, en foutcodes gewist bij de dealer. airco functioneerd weer naar behoren.
Apart dat ik de foutcodes niet met de kts kon wissen.

Heren bedankt voor jullie reacties.

wkhoek (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord, hier precies hetzelfde. Gereset met dealer diagnose apparatuur en airco werkt weer. Nogmaals hartelijk dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.