Renault Laguna: Airco slaat uit bij hogedruk

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18i 16v G3

Hoi ik heb een probleempje met mijn Laguna Grand tour.

Als ik de airco aanzet op dat moment doet hij het prima maar als ik gas geef dan gaat hij op hogedruk uit, maar op dat moment moet de ventilator inschakelen voor dat hij op hogedruk uit gaat maar dat doet hij niet kan de druksensor kapot zijn ofzo? of is er iets anders aan de hand. Maar als ik rij dan springt hij weer aan. Kan iemand mij helpen want ik ga binnen kort met vakantie.

Alvast bedankt.

RenaultMan

Geplaatst door RenaultMan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

koudemiddel vulling laten controleren zit volgens
mij te weinig in.

RenaultMan (0), 17 jaar geleden

koude middel is vandaag gekontroleerd en zit genoeg in ze zeggen misschien is de druk sensor niet goed ik weet het ook niet meer.

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

als je de airco uit zet en de motor op temperatuur laat komen
slaat de fin dan wel aan?op het moment dat je gaat rijden koelt de rijwind de condensor en
zal je airco weer inschakelen.lijkt inderdaad op een pressostaat die niet goed werkt.

RenaultMan (0), 17 jaar geleden

Ja dat heb ik vandaag ook gedaan als ik de auto laat koelen en zodra de airco weer aanzet dan doet hij het, maar zodra ik gas bij geef dan gaat de ventilator opeens langzaam draaien terwijl het anders om moet. ja dan slaat hij op hogedruk uit.

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je hemlaten uitlezen? zoja wat is de storingscode?
zit je condensor niet vol vuiligheid?(muggen,vliegen e.d.?)
heb je climat controle of hand bediende airco.

RenaultMan (0), 17 jaar geleden

Hoi ik heb hem niet uit laten lezen, mijn airco is een ecc klimaatregeling. maar zit hier geen druk sensor op?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Hij slaat juist uit door de druksensor. Meestal is de oorzaak te vinden in een fan die niet inslaat op de condensor. Voel maar eens of de condensor ook heet word aan de zijde van de pomp. Indien dat zo is sluit dan maar eens continu stroom aan op de fan, en laat de ac dan nog es werken. Als het dan wel goed is weet je gelijk het euvel!

Sytze

RenaultMan (0), 17 jaar geleden

waar zit precies de druksensor want ik kan hem niet vinden want dat is de oorzaak dat vermoedte ik ook al maar ik kan hem niet vinden.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Probeer nou eerst es ff die fan kunstmatig te laten draaien, en dan de ac aan te doen, kijk of ie dan wel goed werkt. Ik denk niet dat de drukschakelaar het euvel is. Die hoort het spul uit te schakelen bij te hoge druk. En dat wordt meestal veroorzaakt door een niet goed werkende fan voor de condensor.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.