Renault Espace: Aircocompressor vervangen Espace IV

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4RT

Na aanleiding van een ANWB keuring wordt de aircocompressor van mijn Espace IV 2.0T vervangen. Mijn vraag is: Kan de dealer volstaan met alleen de aircocompressor te vervangen of moet er meer gebeuren? Zoals leidingen doorspoelen ivm slijpsel oude pomp bijvoorbeeld? Of preventief de accumulator vervangen. En de gekalibreerde opening? Moet die ook worden vervangen? Kan iemand mij vertellen wat Renault voorschrijft? Ik hoop dat iemand mij wat meer over deze reparatie kan vertellen. Ik moet namelijk nog met ze onderhandelen en wil daarom precies weten wat zij moeten doen en niet alleen de pomp vervangen als ze ook volgens Renault andere dingen moeten meenemen.

berniez

Geplaatst door berniez (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de compressor is vastgelopen geweest moet het systeem gespoeld worden ! en ALLES vervangen aan genoemde onderdelen,( leidingen /slangen, verdamper, condensor uitgezonderd).

Onderhandelen: laat dit gedetailleerd op papier zetten en eis dat ze alles vervangen, je zult de 1ste niet zijn die na 6 maanden garantie op de koffie komt.

berniez (0), 14 jaar geleden

De compressor is niet vastgelopen. Hij maakt een bijgeluid. Op basis van dit bijgeluid heeft de keurmeester gezegd dat de pomp aan het eind van zijn leven is en daarom gerepareerd/vervangen moet worden. Moet dan ook alles vervangen worden of alleen de aircocompressor? Bedankt voor de snelle reaktie.

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de pomp geluid maakt zal hij op korte termijn vastlopen.
Ik sluit me bij collega Theo aan. Wil je er lang plezier van hebben, dient
niet alleen de pomp vervangen te worden.

Succes, Pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.