Renault Espace: aircopomp krijgt geen spanning

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0

Airco afgevuld, pomp slaat niet aan, zekering 15 goed, schakelaar li op dashboard brandt lampje, zekeringen onder motorkap goed, als je de pomp zelf spanning geeft doet hij het en ventilatoren slaan aan, stekker van drukschakelaar goed, is de gecombineerde hoog/laagdrukschakelaar dan stuk? bij voorbaat dank

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wstam (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hoge/lage drukschakelaar moet een doorverbinding geven als de drukken goed zijn in het systeem, anders kan het je WOT relais zijn. Deze zou je handmatig kunnen doorverbinden.

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Dank voor je reactie, hoge/lagedrukschakelaar is reeds nu vervangen, bedrading goed, relais om ventilatoren aan te schakelen werkt ook, wat is een WOT relais?

wstam (0) PRO, 17 jaar geleden

Wide open trottle relais, wanneer je volgas geeft, moet dit relais de spanning naar je elektromagnetische koppeling uit schakelen, maar wekt de airco nu?

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Airco werkt nog niet, als ik op de knop druk hoor ik wel de motor wat zachter gaan draaien dus denk dat de schakelaar wel werkt, waar zit dat wot relais?

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Waar zit het wide open trottlerelais bij een Espace, en geeft de computer de airco vrij? Heb het nog steeds niet voor elkaar.

wstam (0) PRO, 17 jaar geleden

Daar kan ik je verder niet mee helpen, want ik heb geen schema's van renault tot mijn beschikking. Misschien kan iemand anders je daar mee helpen.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Meet de spanning eens op aan de pomp als ie is ingeschakeld, liefst met losgenomen stekker. Grote kans dat ie wel iets stroom doorgeeft maar te weinig om je magneet te sturen. Ook heb je kans dat de speling van de magneet koppeling te groot is. Dat kun je controleren door met lopende motor en ingeschakelde airco de magneet koppeling met een stukje hout aan te drukken. Schakelt ie dan wel in, dan weet je waar het zit.

Sytze

jjbalmszonen (0) PRO, 17 jaar geleden

Bijna alle relais op de zekeringplaat waren uitgewisseld,behalve, na raadplegen van een gekregen schemaboek van Renault Espace, het relais van inschakelen v.d.aircokoppeling, ik wist ook voordien niet welke relais dat waren, maar er stond een foto v.d.gehele zekeringplaat in met voorin beschreven welke relais wat is,(rechts bij de passagiersruimte), hij doet het weer, bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.