Renault Megane: airo bevriest??

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

goedendag,

mijn airco bevriest na een tijdje rijden waarom de luchtstroom ook minder wordt. ik zet dan de airco uit ongeveer 10 mint. zet ik daarna de airco aan dan koelt deze weer prima.

als ik onder de motorkap kijk naar de leidingen dan zijn deze helemaal bevroren.
de airco is 2 weken terug ververst dus kan niet dat deze leeg is.


weet iemand waar dit aan kan liggen?

met vriendelijke groet,

Dasci

yusuf1983

Geplaatst door yusuf1983 , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

TheoStek PRO, 10 jaar geleden

Twee leidingen kunnen in feite niet bevriezen, alleen de dikke leiding (Lage Druk), als die bevriest, dan bevriest ook de verdamper en die blokkeert inderdaad de luchtstroom.
De reden kan zijn dat de interieurfilter verstopt is en hierdoor de oververhitting te klein is ofwel het systeem is overvuld.

Als twee leidingen bevriezen ? werkt het expansieventiel niet goed.

willyvan PRO, 10 jaar geleden

hoogwaarschijnlijk zit er te veel in mag maar 550 gram in of teveel erin gedaan (heb die klachten vaker gehoord bij een arcostation waar de weegschaal niet goed werkte)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.