Renault Laguna 2.0 automaat LPG G3: APK keuring en Co2

Bouwjaar: 1999

Mijn auto is afgekeurd ,omdat als de auto op gas is , is de lambda waarde (of zoiets) hoog waneer de auto op benzine is,is dit weer laag en/of normaal ,maar dan is de Co2 weer te hoog..

Ben einde raad ben al bij diverse garage's geweest maar of ze weten het niet of ze praten te vaag waardoor ik helemaal in de war raak.

ik hoop dat jullie misschien mij wat kunnen adviseren.

Urfali_63

Geplaatst door Urfali_63 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JOHN5671 (0) PRO, 19 jaar geleden

Probeer een uitdraai te krijgen van de waarde CO,O2,HC en de Lambda waarde's op LPG en benzine,dan kun je al meer zeggen over het probleem. Rijdt de auto goed? hoog LPG verbruik??
Heeft de auto veel gereden. Is de auto bij een dealer gekeurd?

busje (0), 19 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem bij mijn 1.8. Daar was toen de injektiesimulator kapot. Dit is een kastje wat op lpg een signaal aan de benzineinjektoren geeft, dat ze dicht moeten gaan.
Als dat signaal niet goed is kan er ook wat benzine ingespoten worden en gaat de hele boel kwink. Als ie echt verrot is gaat ook het controlelampje van het motormanagement branden.Ding kost dacht ik 150 euro

Urfali_63 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de Lambda laten veranderen nu is de CO2 goed op benzine ,maar de Lambda waarde blijft hoog tenzij je energie verbruikers aanzet ( denk hierbij Airco,achteruit verwarming , etc ) dan wordt hij steeds lager.....Weten jullie hier raadmee???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.