Renault Laguna: Remslangen

Bouwjaar: 2001

Gisteren auto voor de APK, wat blijkt? Heeft de vorige eigenaar (leaserijder)met de auto op wintersport sneeuwkettingen gebruikt!! Op zich niets mis mee, maar wel als je ze gewoon om de 225/45/17 velgen legt die om de Dynamique versie liggen. Wat is er gebeurd? De ketting heeft tegen de leiding aan zitten schrapen en nu was de leiding geknikt! Stond dus bijna op springen. Lekker in Italië. Dus (het staat zelfs in het instructieboekje), GEEN SNEEUWKETTINGEN OM DE VELGEN. Gewoon stalen velgen 16 inch met winterbanden of sneeuwkettingen.
Verder zat er geen volledige syntetische olie in de motor. Vieze bagger als resultaat. Volgens mij moet er toch een soort longlife syntetische olie in de motor om de interval van 30000 km te halen?

BACCARA

Geplaatst door BACCARA (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ronie (0), 19 jaar geleden

hoi a.j.
ik wist het ook niet van de ketting.
Bedankt voor de tip.
Verder adviseerd renault half synth. maar volledig is toegestaan. kijk in het boekje.
Nu kan het zijn dat je beter het blok kunt spoelen met een reiniger die je voor het verversen door de olie gooit.
Had deze tip van LASAULEC te hoogeveen.

Groeten Ronald

BACCARA (0), 18 jaar geleden

Volledige olie is beter voor de lange interval van 30.000 km. Mijn blok is inderdaad gespoeld voor de nieuwe olie er in ging. Toch bedankt Ronald. De olie zag er waarschijnlijk beroerd uit omdat deze langer als 30.000 km in het blok heeft gezeten. Volledige synthetische olie heeft ook een zeer goede reinigende werking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.