Renault Scenic: Auto 'hikt' op LPG

Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v (F4R)

Dag mensen,

Nu heeft mijn auto al een tijdje een onhebbelijkheidje: Bij constante snelheden van 130/ 140 'hikt' hij af en toe. Het voelt dan als een licht vermogensverlies, voor een fractie van een seconde. Dit doet hij met intervallen varierend van 10 seconden tot een minuut. Verder geen vermogensverlies, goed optrekken. LPi pomp is ook nog mooi stil. Op benzine heeft hij dit niet. Waar kan dit aan liggen?
De auto heeft overigens net de 350000 aangetikt.

RPJdeWeert

Geplaatst door RPJdeWeert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Is het misschien de aircopomp die aan- en uitschakelt?
Dat geeft precies die verschijnselen.
Dat kan je uitproberen door een tijdje te rijden met de airco uit.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Nee, de airco was uitgeschakeld afgelopen maandag tijdens een lange rit, en vandaag ingeschakeld. Het maakt geen verschil. Daarbij, het is alleen op LPG.

pieterp9094 (0) PRO, 9 jaar geleden

Bij LPi installaties wil er wel eens ijsvorming optreden rondom de uitloop van de injectoren in het spruitstuk. Google maar eens, ik meen dat hier aangepaste uitloopjes of injectoren voor zijn om dit te voorkomen. Wat ik er nog van weet is dat er dan stukje ijs los komt en dat je daardoor een hik krijgt.

bijv hier http://www.amtgarageforum.nl/volvo/v70/b...

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Het kan, maar de omschrijving komt niet overeen met mijn probleem. Bij mij doet het zich voor als een lichte siddering, voor een fractie van een seconde. Alsof hij net te weinig brandstof krijgt om door te blijven lopen. Echter, als ik gas geef heb ik vermogen zat.

heemskerk4251 (0), 9 jaar geleden

Laat het LPI systeem eens uitlezen bij een Vialle dealer.

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

Leren leven met het onhebbelijkheidje, auto is inmiddels vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.