Renault Scenic: Automaat kraakt, ook als hij stilstaat (in alle standen P, N, D)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Onze renault scenic (automaat) kraakt… ook als hij stil staat met draaiende motor. Niet een erbarmelijk gekrijs, maar een mechanisch gekreun.

Het geluid varieert niet met het nemen van bochten of van hobbels in de weg. Het lijkt ook niet afhankelijk van de snelheid. Het is hoorbaar als we stilstaan of tijdens langzaam rijden.

Het geluid verdwijnt soms als we de motor als we stilstaan van D in N zetten, maar soms ook andersom van N in de D.

Wat ook soms voorkomt (weet niet of dat een relatie heeft) is dat de auto NIET wil starten in de P. Maar dan ook helemaal niet. De motor maakt geen enkele aanstalt om aan te slaan. Net alsof een “schakelaar” dit blokkeert. Laatst ontdekte ik twee keer dat hij direct daarna zonder problemen wilde starten als ik hem van P in N zette.

rdol

Geplaatst door rdol (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Tweede probleem is verkeerd afgestelde meerstandenschakelaar. Dit kan natuurlijk problemen met zich meebrengen, mogelijk ook wel geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.