Renault Megane: Auto loopt slecht bij koude en warme start

Bouwjaar: 1998

Hallo medeforummers,

Ik ben in het bezit van het 1e type Megane 1.6E RT.
De auto loopt sinds een geruime tijd slecht als hij koud is of juist wanneer hij warm is en je de auto opnieuw start.

Het probleem wanneer de auto koud is lijkt sinds een week opgelost te zijn. Ik heb het gasklephuis schoongemaakt.
Voorheen was het namelijk zo dat de auto afsloeg op het moment dat je moest afremmen voor bijv. een bocht of een stoplicht. Het toerental zakte dan te snel en te ver zodat de motor afsloeg. Nadat ik afgelopen zaterdag het gasklephuis onder handen heb genomen lijkt het probleem van het afslaan voorbij te zijn. Toch zakt het toerental nog steeds vrij snel bij het indrukken van de koppeling en het loslaten van het gaspedaal.

Bij de warme start is het zo dat wanneer ik weg wil rijden en het gaspedaal indruk de motor enorm inhoudt, eigenlijk kom ik gewoon niet weg. Des te verder ik het pedaal indruk des te slechter dat de auto gaat lopen. Als ik het pedaal dan vervolgens los laat, loopt de motor weer goed. Als ik daarna het gaspedaal vrij rustig en steeds verder indruk komt het probleem niet meer voor. En dan is het ook afgelopen en heb ik er tijdens de hele rit geen last meer van.

Tenslotte heb ik het gevoel dat het toerental van de auto, wanneer hij stationair loopt, te laag is. Het toerental dat ligt ongeveer bij de 750 RPM.

Kan iemand mij misschien wat bruikbare tips geven?

Alvast bedankt.

renevanraaij

Geplaatst door renevanraaij (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Slang van de map sensor gescheurd en/of stappen motor stuk

renevanraaij (0), 18 jaar geleden

Het slangetje van de sensor dat hebben we al vervangen. De stappenmotor hadden we ook vervangen echter was daarmee het probleem ook niet opgelost daarom hebben we de oude weer teruggezet.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Cotroleer eens de massa's aan de achterkant van het blok.(distributie zijde)

renevanraaij (0), 18 jaar geleden

De massa's die hebben we ook gecontroleerd en die lijken goed te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.