Renault Megane: Auto start niet door,geeft melding:elektronische storing.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hoi,

Vandaag heb ik de accu vervangen van mijn megane,dit n.a.v het niet starten gisteren.
Nu dacht ik dat het originele probleem van het niet starten aan de accu lag,aangezien de accu ook al 8 jaar oud was en de verlichting en alles heel zwak was.
Maar gisteren kwam (voordat ik de accu had vervangen) de melding 'elektronische storing' op het dashboard.
Vandaag heb ik dus de accu vervangen en na het aansluiten kwam de zelfde melding weer terug,dus na wat na pluizen kwam ik erachter dat er vocht in de zekeringkast zat(volgens mij wordt dat de UPC genoemd)Sommige stekkers waren behoorlijk nat (het heeft hier de afgelopen dagen flink geregend)Nu heb ik de zekering kast eruitgehaald,droog gemaakt,stekkers droog gemaakt en weer terug geplaatst en bij de eerste start poging deed ie het!(Geen storingen op het dashboard)alleen na een minuut viel de motor uit en ik heb 'm vervolgens niet meer aan de praat gekregen..(UPC er uitgehaald nagekeken,zekeringen nagelopen ook die van de accu)Nu ik de auto probeer te starten geeft ie weer de melding'elektronische storing'

Kan iemand mij verder helpen??

Ik moet nu Kerstavond gaan vieren,maar niet zo happy..;-)

Alvast bedankt!!

Melando

Melando

Geplaatst door Melando (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij draaiende motor behoort de dynamo voor de stroomvoorziening te zorgen.. De kwaliteit van de accu doet er dan niet zo veel toe.. Die is om te kunnen starten en om(zo nodig) diverse geheugens onder spanning te houden. ook de CPV en het parkeerlicht moeten het van de accu hebben,,,

Laadt de accu eerst maar weer op en controleer dan bij versneld draaiende motor of de akkuspanning hoger wordt dan 12,6 volt..

Is de auto nog uitgerust met een controle lampje voor het laadsysteem??? Dan behoort dit lampje te branden dirsct als je het contact aan heb gezet..

Als dat lampje niet brandt?? is misschien dat lampje stuk, en bestaat er kans dat daarom de dynamo de accu niet bijlaadt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.