Renault Clio: Auto start/draait slecht met warme motor. Clio 2, 1.6

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds een paar weken heeft mijn auto kuren bij het starten als de motor warm is.
Inderdaad, alleen als hij warm is.
Met een koude motor sochtends vroeg zijn er geen problemen. Maar als ik ben wezen tanken, of bijvoorbeeld even een kwartiertje ergens heb gezeten, en ik wil weer weg gaan, dan sputtert de motor tegen.

Hij rochelt als een gek, en als ik geen gas geef valt ie zo dood. Dat is dus lekker met het oprijden tot een kruising, want dan valt ie uit.
Verder lijkt het ook alsof ik vermogen kwijt ben, als ik bijna plank dan zie je de toerenteller langzaampjes aan omhoog kruipen.
Het gekke is wel, dat als ik iets van 2,3 minuten met die pruttelmotor gereden heb, hij ineens weer 'terugschiet' in zijn normale doen. Ik kan er dan ook gewoon weer mee verder rijden naar waar ik zou willen.

Hij is net voor een grote beurt geweest, en daar heb ik het probleem aangekaart. De garagehouder kon in eerste instantie niks vinden, en dacht dat het aan de bougies lag(die hadden hun beste tijd gehad).
Dit blijkt dus niet zo te zijn, want het probleem doet zich na een korte testrit nogsteeds voor.

Iemand enig idee wat het probleem dan wel nog kan zijn? hoewel dat van een afstand natuurlijk lastig te bepalen is.



( Volgende week gaat ie trouwens toch naar de garage, want er moet ook een nieuwe veer ingezet worden. Dus dan kijkt de garagehouder alles ook nog een keer door en vindt hij hopelijk wel het probleem dit keer. Dan heb ik dus hopelijk sowieso duidelijkheid, maar een beetje (mentale) voorbereiding lijkt me nooit erg )

Betreft:
Renault Clio 1.6
uit 2000
ongeveer 140.000 op de teller

Geplaatst door

thijshaster (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Laat als eerst de auto eens uitlezen !! Dit probleem kan een defecte bdp senor wezen ( Alleen moet hij dan niet aanslaan tijdens starten) Ook komt dit probleem overheen met een defecte, slecht afgevende koelvloeistof senor, laat hiervan de weerstandswaarde eens nameten, het kan wezen dat de sensor aan de ecu bij een motor op bedrijfstemp doorgeeft dat de motor nog koud is, hierdoor gaat de motor warm te rijk draaien en slecht draaien! Nogmaals eerst storingen uitlezen, mag hieruit niets naar boven komen meet de koelvloeistofsensor door.

Bas_petiet 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.