Renault Megane: auto trilt bij achteruit rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo Allemaal,

Wij hebben nu net sinds 2 maanden een renault megane scenic en de nodige problemen zoals lekkage voor en achter maar dit is gelukkig vandaag opgelost door de buisjes uit te spuiten bij de dakraampjes.
Maar het lampje van de abs brand soms (dus niet altijd) en we kwamen er achter dat de remschijven en blokken vervangen diende te worden dus dat is gebeurd, toen heeft het lampje van de abs 3 dagen niet gebrand tot vandaag. Iemand een idee wat het kan zijn? Hij brand namelijk niet altijd.

Tijdens het achteruit rijden trilt het gaspedaal, dit is echt duidelijk voelbaar.ook stotterd hij dan, Heb ook het idee dat hij dan bijna wil afslaan. Motor loopt wel stationair. Hij stotterde voorheen ook tijdens het rijden maar sinds we de bougies en luchtfilter hebben vervangen doet hij dit niet meer.
Wel vindt ik dat wanneer we weg willen rijden hij hier moeite mee lijkt te hebben maar als je eenmaal rijdt dus niet meer.
Heeft iemand een idee waar het probleem kan liggen?

Weet niet of het er wat mee te maken kan hebben maar wanneer de motor koud is gaat schakelen naar zijn 1 en 2 moeizaam. Heb wel gelezen dat meerder mensen hier last van hebben.

Ik hoop dat jullie wat ideeen hebben, alvast bedankt.

Kayra

kayra

Geplaatst door kayra , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

abc PRO, 10 jaar geleden

slang map sensor zal wel gescheurd zijn
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

kayra, 10 jaar geleden

oke bedankt, zullen we even kijken of dat het is.
Ik laat het nog weten.

pulluk, 10 jaar geleden

onder de motorkap zit een zwart bakje als je voor de wagen staat links hierin zit een aansluiting die van je accu komt deze los draaien en alles goed schoonmaken oxideert nogal vaak
had het zelf ook van het abs lampje ook bleef de klok en dagteller steeds naar 0 gaan stekker schoongemaakt en nergens meer last van succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.