Renault Megane: Vocht in opbervak onder matje bestuurderszijde

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Wij hebben gister de voor ons 'nieuwe' renault megane opgehaald. De auto is uit 2003 en de rijeigenschappen zijn wat mij betreft goed.
Alleen kwamen we er al snel achter dat de bekleding in het opbergvakje in de bodem van de auto aan de bestuurderszijde erg vochtig was.
We hebben nog wel 6 maanden garantie op de auto maar heeft iemand misschien een idee waar het water vandaan komt en beter nog, is er wat aan te doen.
Heb zelf al wat water over de voorruit laten lopen en het leek me logisch dat dat via gootjes gelijk onder de auto ergens op straat zou vallen. Dit was echter niet het geval. Het sijpelde uit de wielkast en dan aan de zijde waar het scharnier van het voorportier zit.
Baal eigenlijk best van dit euvel, hebben we net een nieuwe auto dan gelijk dit.
Ik hoop dat iemand antwoord weet.


Alvast bedankt iniedergeval

T82

Geplaatst door T82 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

stevetilborghs, 10 jaar geleden

wat ik hier en daar al heb gehoord is dat de speaker in het deurpaneel los is geweest en eventueel niet meer waterdicht is, namelijke aan de andere kant van de binnenzijde (waar raammotor e.d. zit) kan en mag het nat worden (natte zijde) . dan zou het water langs daar over je binnenzijde naar de vloer gaan
wat ik ook gehoord heb maar dat is vnl megane 2006 dat thv de pedalen nat kan zijn tgv de airco
succes

T82, 10 jaar geleden

stevetilborghs,
iniedergeval bedankt voor je reactie.
Als het zou komen door de speaker die los is geweest dan lijkt het mij dat dan ook je matje en het dekseltje van het opbergvakje nat zijn. Dit is echter niet het geval. Ben der zelf een beetje bang voor dat het water dat van het voorraam af komt ergens via het motorhuis naar binnen loopt zou dit kunnen ?

biged1971 PRO, 10 jaar geleden

Parafan Schoon Maken En Afvoer Open Maken Is Het Zwarte Gedeelte Onder Je Raam.
Aan De Onderkant Van De Auto De Airco Afvoer Open Laten Maken Zit Boven Je Hitteschild Terhoogte Van Je Versnellingspook

T82, 10 jaar geleden

biged1971 bedankt voor je oplossingen.
Heb nog 2 kleine vraagjes dan. Is het voldoende om alleen de parafan van boven schoon te maken? of is het verstandig om hem ook even te verwijderen om te kijken wat het water eronder doet.?

En ik zal aan de garage vragen of ze afvoer van de airco open willen maken
Nogmaals bedankt voor je reactie

't garagistje PRO, 10 jaar geleden

meeste kans dat de airco afvoer verstopt is

[quote=biged1971]Parafan Schoon Maken En Afvoer Open Maken Is Het Zwarte Gedeelte Onder Je Raam.
Aan De Onderkant Van De Auto De Airco Afvoer Open Laten Maken Zit Boven Je Hitteschild Terhoogte Van Je Versnellingspook[/quote]
water van de luidsprekers/deurbekleding blijft meestal in het vakje van de deur staan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.