Renault Laguna: Auto wil niet starten, ondanks net een nieuwe accu

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: Break 1.6-16V

Mijn Laguna stationwagon wil niet starten. Vorige week deed de motor het niet bij het starten (dashboard +radio verlichting wel, maar metertjes sloegen helemaal naar rechts door, maar de motor sloeg niet aan). De ANWB heeft er een nieuwe accu ingezet, maar zei al, weet niet of dit het wel is, want de accu die erin zat werd getest en zat rondom de normale waarde.

Vanochtend deed de auto het weer niet: dashboard / radio sprongen wel aan, even sloeg de motor aan en toen weer af. Twee keer geprobeerd, maar hij bleef niet draaien, en sloeg snel af.

Als ik mijn sleutel uit het contact haal, dan gaat alles uit, maar is het toch mogelijk dat er iets stroom van de accu trekt (twee lampjes zijn defect: leeslampje bijrijder en achter bij de klep (branden niet!), of is er iets anders aan de hand, de radio? Heb ook de aansteker eruit gehaald, dus die kan het ook niet zijn

Hoor graag mogelijke suggesties wat het zou kunnen zijn.

Mvg,
Ingrid

vlis1972

Geplaatst door vlis1972 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Hij slaat dus wel aan!.
Is het niet de startonderbreker.

vlis1972 (0), 16 jaar geleden

De motor sloeg wel heel even aan, maar het leek wel of ie niet doorzette om helemaal tegaan draaien en sloeg toen weer af! Ook vorige week met de oude accu, eerste paar keren nog wel wat geluid van de motor, daarna alleen klik, klik, klik.

Ook vanochtend na twee keer proberen, bijna geen sjoege meer, wel wat geluid van een bijna aanslaande motor, maar uiteindelijk niets meer. Vorige keer was echt de accu leeg, want na opladen door de anwb deed ie het wel weer, maar het leek me verstandiger om hem toch te vervangen. Als de startonderbreker kapot is, wat gebeurt er dan? En waarom deed ie het wel toen de anwb de accu had opgeladen en later vervangen?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat de bdp-sensor de oorzaak is van het probleem, komt althans regelmatig voor bij renault.

vlis1972 (0), 16 jaar geleden

Primera dank voor deze tip, dit was ook het euvel bij vrienden, zit deze sensor ook in een auto van 1998?
Maar dan nog een vraag: hoe kan het dat hij dan wel start na het opladen van de accu door de anwb, of door het plaatsen van een nieuwe accu?

Hoe kan daarnaast dit euvel verholpen worden?

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

controleer de massa strip op de versnellings bak ook eens omdat je aan geeft dat de meters helemaal uitsloegen kan het ook een massa probleem zijn

vlis1972 (0), 16 jaar geleden

Ook abc, dank voor de tip!

Hebben jullie ook enig idee wat die geintjes kosten? BDP-sensor, nieuwe startmotor, vervangen massa strip..............etc

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

bdp sensor 25,- ex btw stekker 25,- ex btw
startmotor ruil 150 /200
massa strip 10,-

vlis1972 (0), 16 jaar geleden

ABC, dank,

startmotor ruil, dan bedoel je 2e hands?

Ik ga woensdag bij de renault garage langs, dus doen ze daar aan ruil? Wat kost zoiets nieuw?

vlis1972 (0), 16 jaar geleden

[quote=vlis1972]?
Maar dan nog een vraag: hoe kan het dat hij dan wel start na het opladen van de accu door de anwb, of door het plaatsen van een nieuwe accu?[/quote]
Ben ook nog wel benieuwd naar deze vraag! TOP dat jullie allemaal zo snel reageren, en laat zeker even weten wat het inderdaad was!

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

ruil is een gereviseerde startmotor en wordt ook door de dealer geleverd en zit dezelfde garantie op

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.