Renault LAGUNA: Auto ziet de slutelkaart niet dus hij start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4P C7, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Ik heb 2 sleutelkaarten geen van beide kan de auto starten als ik ze in de kaartlezer stop. dus ik dacht dat de kaartlezer kapot is daarom heb ik er eentje bij de sloop gekocht en vervangen maar toch blijft het zelfde. wat kan het zijn? De sleutelkaart zelf? alvast bedankt

mustun10

Geplaatst door mustun10 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leboef (0), 4 jaar geleden

Hoe is het met de startontgrendeling?
Niet starten of niet aanslaan?
Deden beide sleutels het op hetzelfde moment niet meer?
Vaak breekt er een lipje af in de kaartlezer, dus grote kans dat die van de sloop dat ook heeft.
Hier is op de laguna forum veel over geschreven (dupke).

Heino4267 (200), 4 jaar geleden

- hoeveel knoppen hebben de kaarten?
- In je instrumentenpaneel zit een klein rood knipperend lampje (wat knippert als de auto op slot staat). Als je een kaart helemaal invoert, stopt dat rode knipperende lampje dan met knipperen?
Zo ja: de kaart wordt herkend en geeft de startblokkering vrij.
Zo nee: de kaart wordt niet herkend als behorend bij deze auto (kaart defect of niet correct ingelezen in de computer)
- als je de deur open doet, gaat de binnenverlichting van de auto branden. Als je vervolgens de kaart half invoert, verandert er dan iets op je instrumentenpaneel?
Als dan het dashboard aan gaat, is de kaartlezer niet defect. Je zou dan met geheel ingevoerde kaart de motor moeten kunnen starten met een korte druk op de startknop: de auto start dan zelf door totdat de motor loopt.
Als het dashboard niet aan gaat draait de startmotor met een geheel ingevoerde kaart alleen zolang je de startknop indrukt en stopt met de startpoging zodra je de knop loslaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.